STIGLO ZAHLADNJENJE

FOTO: HLADNA FRONTA PARALIZIRALA POMORSKI PROMET U DALMACIJI Valovi visoki do pet metara zaustavili trajekte, na Biokovu temperatura pala na 3 stupnja

 
 Duje Klaric, Ivo Ravlic / CROPIX

Zbog snažnih udara bure i valova koji su na Jadranu mjestimice dosezali i pet metara, u ponedjeljak poslijepodne otkazano je više trajektnih i katamaranskih linija na splitskome plovnom području, temperatura u Dalmaciji spustila se za desetak stupnjeva, a na Biokovu su izmjerena 3,3 Celzijeva stupnja.

- Otkazane su trajektne linije Sumartin - Makarska i Sućuraj - Drvenik - rekla je za Hinu voditeljica agencije Jadrolinije u Splitu Jelena Ivulić. Prema njezinim riječima, poslijepodne su otkazane i sve katamaranske linije koje Split povezuju s otocima.

Snažan vjetar i jaka kiša u Splitu su poslijepodne izazvali prometne gužve i zastoje, a na više mjesta bilo je prevrnutih kontejnera te odlomljenih grana. Splitska policija izvijestila je kako je zbog jakoga vjetra za prvu skupinu vozila zatvorena cesta Solin - Klis.

Nevrijeme s jakim vjetrom i kišom zahvatilo je poslijepodne i Makarsko primorje. Bura puše do 100 kilometara na sat pa je u prekidu trajektni promet Sumartin - Makarska, vjetar otežava cestovni promet na prijevoju Dupcima kod Brela, a zbog mokrih kolnika i mogućih bočnih udara vjetra vozačima se preporučuje opreznija vožnja.

Temperatura zraka u Makarskoj od jutrošnjih 25 spustila se poslijepodne na 14 Celzijevih stupnjeva, doznaje se u Gradskom centru Osejavi u Makarskoj, a na najvišemu biokovskom vrhu Sv. Juri, prema informaciji dežurnog tehničara, temperatura se spustila na 3,3 Celzijeva stupnja, što nije uobičajeno za ovo doba godine.

FOTOGALERIJA: Pogoršanje vremena u Dalmaciji

Inače, najniža temperatura zraka u ponedjeljak je izmjerena na Zavižanu gdje se živa u termometru spustila do nule.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:32