SLUŽBENI POSJET

FOTO Krstičević na SIBAT konferenciji u Izraelu: 'Hrvatska ima malu, ali snažnu obrambenu industriju koja je prepoznata na svjetskom tržištu'

 
Ministar Damir Krstičević u Izraelu
 MORH

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević sudjelovao je u nedjelju, prvog dana službenog posjeta Izraelu, na konferenciji izraelske obrambene industrije u Tel Avivu u organizaciji SIBAT-a, Međunarodne uprave izraelskog ministarstva obrane za obrambenu suradnju, priopćeno je iz MORH-a.

MORH

Na konferenciji izraelske obrambene industrije ministar Krstičević predstavio je hrvatsku obrambenu industriju i govorio je o strateškoj suradnji Hrvatske i Izraela u kontekstu projekta nabave višenamjenskog borbenog aviona.

"Hrvatska ima malu, ali snažnu obrambenu industriju koja je prepoznata na svjetskom tržištu. Pozicioniranje hrvatskih tvrtki dokaz je izvrsnosti hrvatskih proizvoda, što dokazuje i činjenica da su hrvatski vojnici u potpunosti opremljeni hrvatskim proizvodima i naoružanjem", istaknuo je Krstičević.

MORH

Kazao je da oružane snage i ministarstvo obrane snažno podupiru razvoj hrvatske obrambene industrije te da MORH nije samo potrošač, već i generator razvoja hrvatskih proizvoda.

"Vjerujem da će se i projektom nabave višenamjenskog borbenog aviona otvoriti poslovne prilike za hrvatske tvrtke", rekao je ministar.

MORH

Ovogodišnja SIBAT konferencija posvećena je tematici globalne sigurnosti i obrambene suradnje, a sudjelovalo je oko 700 predstavnika izraelske obrambene industrije i izraelskog ministarstva obrane, stoji u priopćenju MORH-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:47