BORBA PROTIV ZARAZE

FOTO: NASTAVLJA SE HUMANITARNA AKCIJA 'ZAŠTITIMO I MI NJIH - UKLJUČI SE I TI' Počela isporuka 1500 naručenih vizira Kliničkoj bolnici Merkur

 
 PROMO

Nakon što je Kliničkoj bolnici Merkur isporučena prva količina potrebnih dezinficijensa i zaštitnih navlaka, u ponedjeljak je počela i isporuka 1500 naručenih vizira. Ovi viziri napravljeni su u hrvatskom poduzeću Hladni Val koje se nalazi u Industrijskom parku Nova Gradiška, a prethodno su prošli test za primjenu u bolnici. Izrada spomenutih vizira financirana je iz sredstava prikupljenih akcijom Rotary kluba Zagreb Medveščak, a omogućit će zaštitu medicinskog osoblja od širenja zaraze, a time i pacijenata.

PROMO

Podsjećamo, osoblje Kliničke bolnice Merkur zbog smanjenih kapaciteta drugih zagrebačkih bolnica stradalih u potresu skrbi o iznimno velikom broju prije svega onkoloških, hematoloških i pacijenata s transplantacijama te drugih bolesnika kojima su nužni intenzivna terapija i skrb, ali i trudnica. Ovim pacijentima, koji su danas više nego inače izloženi riziku po svoje zdravlje i život, nužno je omogućiti redovitu skrb, sigurnu terapiju i boravak u bolnici. Zato je Rotary klub Zagreb Medveščak pokrenuo humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za zaštitnu opremu, dezinficijense i aparate potrebne Kliničkoj bolnici Merkur.

PROMO

- Hvala svima koji su već podržali našu akciju u kojoj je dosad prikupljeno više od 60 tisuća kuna. Kroz ovu akciju smo zajedno osigurali određenu količinu potrebnih dezinficijensa (u suradnji s Meteor grupom i Labudom), kupovinu zaštitnih navlaka za cipele te sad i isporuku zaštitnih vizira izrađenih na 3D printerima.

PROMO

Kako bismo nastavili s nabavom potrebne opreme, pozivamo i dalje građane i poslovne subjekte da podrže našu akciju. Pomognimo liječnicima u borbi protiv ove zaraze i zaštitimo ih. Oni će tako moći obavljati svoj težak i predan rad, ali i prevenirati mogućnost širenja koronavirusa među najosjetljivijim pacijentima - poručuju iz Kluba.

Donacije se mogu izvršiti klikom na ovaj link koji omogućava izvršavanje uplate te daje uvid u stanje uplata.

PROMO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:01