RAZORNA SNAGA PRIRODE

FOTO: PIJAVICA PROTUTNJALA ČIOVOM, CRVENI ALARM UPALJEN ZA POLA HRVATSKE Grmljavina u Kaštelima, crni oblaci nad Šibenikom, u Trogiru padala stabla

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 19.09.2017. u 13:59

Toni Marinac / Crometeo / Facebook

 

Stranica Crometeo objavila je fotografiju pijavice koja se pojavila pored Čiova. Diljem obale očekuje se još pijavica i obilnih kiša, piše N1.

Na području Okruga formirala se pijavica koja je s mora stigla nad kopno i prouzročila veliku štetu, piše Dalmacija danas. Na terenu su vatrogasci DVD-a Okrug koji otklanjaju velike posljednice nevremena. Pijavica je srušila brojna stabla na prometnice, a stradali su i električni stupovi.

– Pogođeno je područje od kampa Rožac pa sve do Donjeg Okruga. Pijavice je također prošla preko Duge. Imali smo sedam intervencija. Od toga su četiri bile uklanjanje stabala sa županijskih cesta, a jednu malo složniju intervenciju u kampu Rožac. Tamo je, po mom mišljenju, nastala pijavica. Nema veće štete, ali ima puno stradalih stabala. Prava je sreća da su stabla padala točno između kamp kućica. Dva su krova tamo stradala na montažnim kamp kućicama tako da ih je pijavica isčupala.

Iznad kampa električno stup pao je na ulazna vrata jedne obiteljske kuće. Čovjek ne može zbog toga izići iz kuće. Iskopčali smo struju i sada ćemo ukloniti stup od kuće – kazao nam je Marin Radić, zapovjednik DVD-a Okruk, prenosi Dalmacija Danas.

Pijavica je s Čiova potom prešla na Trogir gdje je oštetila tamošnje brodogradilište. Vrtlog je srušio dio krovišta brodogradilišta i oštetio brojne parkirane automobile. Nije nam poznato je li u nevremenu bilo ozlijeđenih.

Prema prvim informacijama, jedno stablo je palo na automobil i u Trogiru.

Za to je područje izdan i crveni meteoalarm, a meteorologinja N1 Tea Blažević kaže da to područje očekuje još pijavica, grmljavine, obilne kiše i bujičnih poplava.

Meteoalarm
 

Kiša pada u većem dijelu zemlje, osobito duž Jadrana, što bi idućih sati moglo rezultirati novim bujičnim poplavama.

Prijete i nabujale rijeke, s obzirom na to da je tlo saturirano, i da su korita ispunjena.

Situacija je vrlo opasna kako se našim krajevima premješta sredozemna ciklona zbog koje je oborina sve intenzivnija, javlja meteorologinja Tea Blažević.

 

Kako javlja sibenik-meteo.com, sustav ciklone stigao je od Šibenika do Kaštela, gdje je započela i grmljavina.

 

sibenik-meteo.com / FACEBOOK
 

ELIPSO

Izdvajamo