SVEČANOST

FOTO: POZNATI NA VELIKOJ PROSLAVI U ZAGREBU Liječnički par Eljuga okupio slavne na 25. obljetnici rada svoje ugledne onkološke klinike

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 19.10.2019. u 18:10

Filip Popović

 

Briga za zdravlje građana i napredak u istraživanju i liječenju pacijenata već je 25 godina prioritet doktorskog i bračnog para Ljerke i Damira Eljuga. Veliku obljetnicu proslavili su na svečanosti ispred same poliklinike u društvu brojnih uglednika, liječnika i pacijenata. Brojne osobe iz društvenog života Hrvatske odale su priznanje liječnicima, a među kojima su Tončica Čeljuska, Tomislav Madžar, Željka Ogresta, Dubravko Merlić, Sonja Šarunić, Snježana i Dragan Rucner, Boris Bastijančić, Renata Gubić, Renata Sopek i mnogi drugi.

- U 25 godina našeg postojanja trudili smo se biti na usluzi našim pacijentima, učiti i primjenjivati suvremene metode dijagnostičkih postupaka kako bi učinkovitost liječenja bila što uspješnija -- izjavila je prim.dr. Ljerka Eljuga, onkologinja i medicinska ravnateljica Poliklinike.

Filip PopovićR

Renata Sopek

Neposredno prije proslave, u Poliklinici je predstavljen inspirativni mamograf Mammomat inspiration koji nudi puno mogućnosti i brojna poboljšanja. Smanjenje doze do 30% bez ugrožavanja kvalitete slike sigurno će mnogim ženama značiti puno, a veća dijagnostička sigurnost neizmjerno je važna i našim liječnicima.

- Sretan sam da smo četvrt stoljeća naše Poliklinike obilježili puštanjem u rad mamografa s tomosintezom, jednog od najsuvremenijih uređaja za dijagnostiku tumora dojke te promovirali knjigu koja će našim pacijentima dati odgovore na brojna pitanja - izjavio je prof.dr. Damir Eljuga, ginekolog-onkolog. 

Filip Popović

Đani i Nelli Stipaničev

 

Nakon 25 godina uspješnog rada Ljerka i Damir Eljuga izdali su knjigu „Odabrane teme iz ginekologije i senologije“. Na više od 150 stranica čitatelji će pronaći vrijedne informacije ali i rješenja koja će im pomoći. U knjizi su najvažnije teme s kojima se susreću u kliničkoj praksi i često ih u svakodnevnom radu, promatrajući i pregledavajući svoje pacijente, obrađuju multidisciplinarno, jer se na taj način postavlja ispravna dijagnoza bolesti, što će onda rezultirati provedbom uspješnog i učinkovitog liječenja.

Filip Popović

Djelatnice Poliklinike Eljuga

 

U svečanom glazbenom dijelu proslave sudjelovali su Snježana i Dragan Rucner, Arijana Gigliani Philipp, Đani Stipaničev, Miljenko Đuran te kvartet prijatelja Damira Eljuge.

Filip Popović

Željka Ogresta i Dubravko Merlić

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo