KRASNO VRIJEME, SJAJNA ATMOSFERA

FOTO: PREKRASNE SCENE DILJEM HRVATSKE Seksi plesačice zapalile Medulin, kraj splitske Pjace više nije mogla stati ni igla, pjesma odzvanja Stradunom

 
 Hanza Media

Hrvatska s nestrpljenjem čeka ulazak u 2019. godinu, a lijepo vrijeme izmamilo je brojne građane i turiste da okupiraju ulice naših gradova od ranog jutra.

Tako je u Dubrovniku nakon dječjeg dočeka Nove godine, tradicionalno točno u podne zapjevala se kolenda i na taj način brojni dubrovčani nazdravili su Staroj i poželjeli dobrodošlicu Novoj.



Jutro uoči Nove godine u Dubrovniku

Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima s pozornice je uputio kratku novogodišnju čestitku uz prisjećanje na trenutke koji su obilježili 2018. godinu.

Tako je gradonačelnik kazao kako je 2018. godina bila godina izazova, ali i godina u kojoj su započeti i realizirani brojni projekti kao što je izgradnja stanova za mlade obitelji.

Jutro uoči Nove godine u Splitu


- Ovo je ujedno bila godina u kojoj smo započeli koristiti europska sredstva za financiranje gradskih projekata od čega smo iskoristili njih čak 80 milijuna kuna. Siguran sam kako će se upravo u godini pred nama vidjeti neki od važnih rezultata i završenih projekata čiji je cilj uvijek isti – podizanje kvalitete života za sve naše sugrađane. Vama i vašim obiteljima nazdravljam Staru i želim još sretniju, uspješniju i punu zdravlja, novu 2019. godinu - kazao je gradonačelnik Franković, prenosi Dubrovački vjesnik.

Prekrasne scene stižu i s splitske Pjace gdje je pjesma klapa 'Ispod ure' privukla mnoge građane i turiste. U jednom trenutku na popularnom splitskom trgu bilo je toliko ljudi da više nije mogla stati ni igla.

Pula i Medulin

Veselo je bilo i na drugom kraju hrvatske obale, u Istri. U Puli brojni građani od jutra plešu i pjevaju uz pjesme Gustafa, Vesne Nežić Ružić i The Cherry Bombza, a na gradskoj tržnici napravljena je fritaja od čak 2019 jaja!

Dok cijeli svijet čeka da otkuca ponoć, u dva mala hrvatska gradića se iščekuje - podne! Već tradicionalno u Fužinama i Medulinu doček Nove godine se slavi usred dana...

Doček u Fužinama

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:18