BESPRAVNA GRADNJA

FOTO: RUŠE KAFIĆ NA PLAŽI Vlasniku pozlilo pa završio u bolnici, sve osigurava interventna

Bageri Ministarstva graditeljstva nastavljaju akciju uklanjanja bespravo sagrađenih objekata
 Luka Gerlanc / CROPIX

Bageri Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja objekta jutros nastavljaju akciju uklanjanja bespravo sagrađenih objekata na području Zadarske i Ličko-senjske županije, a jutros je na zadarskoj plaži Kolovare počelo uklanjanje popularnog kafića Porthos, točnije dva njegova prizemna ugostiteljska objekta, javlja Zadarski.hr.

Uz osiguranje interventne policije ruše se nadograđena pizzeria, vanjski šank i zid, a ostat će samo dio koji je i nekad postojao na vojnom kupalištu na Kolovarama. Kako doznaje portal Zadarski.hr , vlasniku Porthosa Alanu Nikpalju sinoć je pozilo kad je saznao za rušenje svog objekta i hospitaliziran je u zadarskoj bolnici.

U Zadru je u planu uklanjanje dviju poslovnih prizemnica ugostiteljske namjene dimenzija 10,8 X 6,9m i 10 X 12m u Zadru, k.č. 9416 k.o.ZADAR. Kako doznajemo, riječ je o dva ugostiteljska objekta na zadarskoj plaži Kolovare kojima je odbijen zahtjev za legalizaciju jer se nalaze na pomorskom dobru.

Prema zadnjim informacijama, investitor je sam započeo s uklanjanjem, te će inspekcija pratiti tijek rušenja i ako bude potrebe angažirati ugovornu tvrtku. Uz objekte koji se danas uklanjaju, u ovoj fazi u planu je rušenje više bespravno sagrađenih objekata na područjima otoka Vira, Privlake, Dugog Otoka te Plitvičkih Jezera.

Inspekcija će ovih dana obići te objekte da se uvjeri da li je netko od vlasnika započeo sam s uklanjanjem, te će se s njima dogovoriti dinamika rušenja koju moraju poštovati - rečeno nam je u Ministarstvu graditeljstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:24