LETOVI U OŽUJKU 2017.?

FOTO: SLUŽBENO JE: NOVA ZRAČNA LUKA U ZAGREBU ZOVE SE FRANJO TUĐMAN U funkciju će za godinu dana, pogledajte kako izgleda danas!

Oleg Butković rekao je da je zainteresiran za kinesku ponudu za Luku Rijeka
 Tomislav Krišto/EPH/arhiva

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u četvrtak prije sjednice Vlade kako je kinesko izaslanstvo na jučerašnjem sastanku pokazalo interes za Luku Rijeka te ocijenio da su Hrvatskoj zanimljivi svi koji jamče promet.

Ministar je rekao kako je kinesko izaslanstvo posjetilo Luku Rijeka i istaknulo interes za nju. "Naš je problem što imamo i radili smo lučku infrastrukturu, a nemamo tereta i prometa. U tom smislu, interesantni su nam svi koji garantiraju promet i koji žele ga 'dovući'", istaknuo je Butković.

On se u srijedu susreo sa šefom kineske Nacionalne komisije za razvoj i reforme (NDRC) Wangom Jianjunom te veleposlanicom Kine u Hrvatskoj Deng Ying.

Najveći interes kineskog izaslanstva, kako su naveli iz Ministarstva, pobudili su projekti u željezničkoj infrastrukturi, uz poseban naglasak na izgradnju željezničke pruge na dionici Rijeka - Zagreb - granica s Mađarskom, a zanimali su se i za trenutno stanje projekta Luka Rijeka, odnosno izgradnju novoga kontejnerskog terminala na Zagrebačkoj obali.

Jutros je usvojen prijedlog da se zračna luka nazove po prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Očekuje se da će terminal biti završen početkom sljedeće godine, a ministar Butković rekao je da bi u funkciji trebao biti otprilike za godinu dana, u ožujku 2017.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:32