NAVALA

FOTO: TURISTIČKI ČEP U DUBROVNIKU KAKAV NIJE VIĐEN GODINAMA Gradonačelnik ogorčen: 'U luci su primili kruzer prije reda, bez ikakve obavijesti'

 
 Facebook/Mato Franković

Počelo je nakon zore, i još se nije raščistilo - gužva u i oko Dubrovnika je nesnosna! Ljudi zapinju na svakom koraku i s automobilima i pješice, slika s vrata od Pila ponovno je izazvala zgražanje. I ono najgore i najvažnije - vozilo hitne medicinske pomoći, jedno od desetak koliko ih je dosad zujalo gradom, zapelo je na Kapelici, drugo prije toga na Batali, bez ikakve mogućnosti da im se itko izmakne ili da se sami izguraju, prenosi Dubrovački vjesnik.

Na današnju situaciju reagirao je i gradonačelnik Mato Franković koji se nedavno pohvalio da na Vratima od Pila od 2018. nije bilo strašnih gužvi, upravo zbog kontrole dolazaka kruzera.

- Prošle su dvije godine od kada su se posljednji put zakrčila vrata od Pila. Na žalost, odlukom Lučke uprave Dubrovnik da prime brod koji je po rasporedu trebao doći u 12.30 sati na zahtjev kompanije, brod je primljen u 10,00 sati te se zbog istoga automatski dogodio problem. Navedeno nije koordinirano s Gradom niti je Grad o istome bio obaviješten već se radi o jednostranoj odluci Lučke uprave Dubrovnik. Prema informaciji od strane Lučke uprave brod je morao biti primljen zbog izvanredne situacije, a sukladno Pomorskom zakonu. S obzirom na to da postoje i druge luke na našoj ruti danas sam odmah uputio prosvjedno pismo CLIA-i i MSC-u budući da su ovim grubo narušili partnerski odnos s Gradom - napisao je Franković na Facebooku te objavio fotografiju gužvi na ulasku u grad.

U komentarima je jedan korisnik objavio i video koji svjedoči o današnjim gužvama.

Reagirao je i ravnatelj Lučke uprave, Blaž Pezo u izjavi za Dubrovnik INsider:

- Radi se o izvanrednoj situaciji gdje je brod radi objektivnih razloga zatražio dolazak u luku prije dogovorenog termina koji je bio u 12.30. Lučka uprava mu je s obzirom na okolnosti morala osigurati pristanak i vez, dakle ne radi se o nikakvom novom kruzeru, tj. dodatnom toga dana vec o kruzeru koji je o trebao doći samo kasnije toga dana. Ono što nije ispalo najbolje je da su se putnici sa kruzera počeli iskrcavati nakon samog pristanka broda, a ne prema ranije predviđenim terminima iskrcaja. Ovo je samo jedna izvanredna situacija, iznimka koja potvrđuje pravilo da protekle dvije godine radimo dobar posao, objasnio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 00:54