POTOP

FOTO, VIDEO: DRAMATIČNI PRIZORI IZ ISTRE DAN NAKON ŠTO JE PALA EKSTREMNA KOLIČINA KIŠE Zaštopala se Pazinska jama, voda bila visoka čak 50 metara

 
Pazinska jama
 Jasna Sirotić / ISTRAMET

Nakon obilnih oborina koje su u protekla 24 sata pale na području Istre - u subotu je palo i do 50 posto više oborina od količine koja se očekivala za cijelu veljaču - u nedjelju se vrijeme smirilo, piše IstraMet.

Od ponoći do 11 sati palo je između 2 mm kiše u Puli i 13 mm u Černehima na Ćićariji, što je dobra vijest za područja koja su ugrožena visokim vodostajem rijeka. Na Kvarneru su zabilježene nešto obilnije količine, izdvojimo grad Krk sa 17 mm. Uslijed ekstremnih količina oborina, Pazinska se jama u subotu navečer zaštopala, što je dovelo do naglog porasta vodostaja i velike poplave.

Most Sv. Jožefa u nedjelju je potpuno poplavljen, a speleologinja Saša Alex izvijestila je za IstraMet da je voda bila visoka čak 50 metara.

FOTOGALERIJA: Povišen vodostaj Pazinčice

Nabujale su i Raša i Mirna, međutim njihovi su vodostaji u nedjelju pali. Nakon sinoćnjih 614 cm, jutros je vodostaj Raše 362 cm.

FOTOGALERIJA: Povišen vodostaj Raše

VIDEO: Povišen vodostaj Raše (autor Teddy Ciceran, via Istramet)

Jasna Sirotić / ISTRAMET
Pazinska jama
Saša Alex / ISTRAMET
Pazinska jama
Saša Alex / ISTRAMET
Pazinska jama
Žarko Kukuljan / ISTRAMET
Martinovo Selo (Rječina)

Dea Scha / ISTRAMET
Rječina
Teddy Ciceran / ISTRAMET
Raša
Alen Covacci / ISTRAMET
Mirna

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:16