CJELONOĆNI CIRKUS

FOTO, VIDEO: DUGA ZIMSKA NOĆ U SABORU Zastupnici slikali selfieje u zoru, opći smijeh zbog banana, jedan izašao u noć i odao počast Hajduku...

 
 YouTube/Facebook

Saborska rasprava o izmjenama saborskog Poslovnika, koja je započela u četvrtak nešto prije ponoći, trajala je cijelu noć jer je oporba poslije svake rasprave koristila poslovničko pravo na stanku prosvjedujući zbog toga što nije udovoljeno njezinu zahtjevu da se rasprava o toj točci prebaci za petak prijepodne.

Kako bi si prekratili noćnu smjenu u sabornici, neki su zastupnici slikali selfie fotografije i objavljivali ih na Facebooku te podijelili sa svojim pratiteljima osjećaje zbog takve nenadane situacije.

Aktivan na društvenim mrežama bio je SDP-ovac Gordan Maras.

- Noćas smo se oduprijeli parlamentarnom nasilju HDZ-a i raspravljali cijelu noć, kako bi javnost ujutro čula da Plenković mijenja saborski poslovnik kako bi ušutkao oporbu. Nikad više im neće pasti na pamet da važne teme guraju u kasne večernje termine!, napisao je Maras jutros uz fotografiju sa kolegom Arsenom Baukom.

Negdje oko 2.30 sati javio se jednim umornim selfijem. Također s kolegom Baukom.

- Umorni al' se ne predajemo!

I Bauk je vrijeme kratio na mobitelu.

- Čekam red na raspravu od sinoć. Sabor ni u ratno doba nije radio cijelu noć bez prestanka. Očito je Poslovnik dobio status ratnog dokumenta. Hvala HDZ-u na noći u Saboru, napisao je oko 6 ujutro.

I Mostovac Miro Bulj je na sebi svojstven način pridonio da se čuje glas o noćnoj smjeni u Saboru. Uoči rasprave o promjeni saborskog Poslovnika izašao je na govornicu s flasterom na ustima. Sa zalijepljenim flasterom šutio je minutu, a potom poručio: "Nećete nam zabraniti govoriti uvođenjem flaster Poslovnika".

To nije sve. Sinjanin Miro Bulj, u jednom trenutku izašao je iz Sabora 'razbistriti' glavu na zagrebački snijeg i hladnoću. Iskoristio je prigodu i na snježnom pokrivaču na Markovom trgu velikim slovima ispisao 'Hajduk', piše Dalmacija Danas. Tako je splitski klub dobilo nenadanu potporu na pragu Hrvatskog sabora

Situacija je u Saboru u jednom trenutku postala komična. Za govornicom je bio Mostov Tomislav Panenić i pričao o rastu cijena banana, a u jednom trenutku se počeo smijati. U pozadini se čuo smijeh i iz saborskih klupa, a Panenić se više nije mogao suzdržati te je na trenutak napustio govornicu kako bi si dao oduška. Niti predsjedavajući Željko Reiner nije mogao sačuvati prisebnost, pa je prokomentirao: 'Kolege i kolegice, pogledajte se sad i nek vas narod gleda'. Pogledajte kako je to izgledalo:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:41