ZASTUPNIK TALIJANSKE MANJINE

FURIO RADIN IZGLADIO STVARI S PREMIJEROM? 'Razgovarali smo, čini mi se da je rekao da je i on distanciran od izjava poput Brkićeve'

 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Saborski zastupnik i predstavnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin za RTL Danas kazao je kako od HDZ-a očekuje da se distancira od izjava zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića koji je kazao da nacionalne manjine neće određivati sastav Vlade.

Izjavio je da neće glasati za nove ministre 'ako se ne distanciraju od tih izjava koje su protuustavne, protiv svih zakona, uključujući Ustavni zakon o nacionalnim manjinama i koji su protiv programa Vlade'.

- Program Vlade, kao što dobro znate, govori o inkluziji, ne ekskluziji - kazao je i rekao kako je o tome danas razgovarao i s premijerom Andrejom Plenkovićem.

- To je bio jedan dobar i liberalan razgovor. Ono što mi se čini da je rekao je da je i on distanciran od takvih izjava - kazao je pa dodao:

- Mislim da su to šovinističke izjave.

Radin je kazao kako ne želi isprike već 'ponašanja'.

- Od HDZ-a očekujem da se distancira od tih izjava i da kaže da ne vlada više duh prošle Vlade, koji je bio upravo takav, nego vlada jedan novi duh koji je liberalniji, koji je promanjinski i u kojem manjine mogu sudjelovat. Ako ne, bar govorim o sebi, ja ne mogu sudjelovati u Vladi u kojoj je stranka čiji potpredsjednik kaže da možemo biti tamo, ali moramo šutjeti - zaključio je za RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:35