ZASTUPNIK U LIBANONU

GLASNOVIĆ S NAJEKSTREMNIJIM EUROPSKIM DESNIČARIMA POSJETIO HEZBOLAH Položili su vijenac za njihove 'mučenike' i podržali njihovu borbu protiv Izraela

 al-Manar via MEMRI TV

Nezavisni saborski zastupnik i član Kluba Neovisni za Hrvatsku Željko Glasnović proteklog se vikenda na svojoj stranici na Facebooku pohvalio fotografijom iz Libanona, na kojoj pozira uz bodljikavu žicu i upućuje pozdrav Hrvatskoj vojsci u misiji UN-a u južnom Libanonu, ali zasad se na društvenim mrežama nije oglašavao o svojim drugim aktivnostima u ovoj bliskoistočnoj državi. O njima je pak izvijestila nekolicina tamošnjih medija, uključujući televizijsku postaju al-Manar, koju se smatra glasilom Hezbolaha, političke stranke i militantne organizacije koja se nalazi na većini popisa terorističkih skupina.

Kako prenosi Memri TV, institut specijaliziran za monitoring medija na Bliskom istoku, koji objavljuje engleske prijevode raznih priloga i članaka tamošnjih televizija i novina, Glasnović je u društvu nekoliko pripadnika ekstremno desne paneuropske stranke APF - Alijanse za mir i slobodu - razgovarao s Hezbolahovim međunarodnim tajnikom Ammarom al-Moussawijem, a tijekom tog sastanka podržao je Hezbolahovu borbu protiv 'Izraela, terorizma i imperijalizma'. U europskoj delegaciji bio je i lider njemačke neonacističke stranke NDP Udo Voigt, bivši talijanski član Europskog parlamenta i osnivač neofašističke stranke Forza Nuova Roberto Fiore, nekadašnji britanski ekstremno desni eurozastupnik Nick Griffin te belgijski ekstremno desni politički aktivist Herve Van Laatham, a svi oni bili su, kako se navodi, i kod memorijalnog spomenika 'Hezbolahovim mučenicima', na koji su položili vijenac.

- Kao izraz podrške Hezbolahu, delegacija APF-a posjetila je Bejrut. Primio ih je Hezbolahov međunarodni tajnik Ammar al-Moussawi, a u delegaciji su bili članovi parlamenta te politički aktivisti iz europskih država, uključujući Veliku Britaniju, Italiju, Belgiju, Njemačku i Hrvatsku. Izrazili su podršku važnoj ulozi koju Hezbolah ima u borbi protiv terorista i njegovom stavu protiv izraelske agresije. Također su iskazali solidarnost s otporom političkim i medijskim kampanjama koje se vode protiv Hezbolaha u organizaciji snaga povezanih s američko-cionističkim projektom, navedeno je u televizijskom prilogu na al-Manaru.

- Bila nam je čast susresti se danas s predstavnikom Hezbolaha, gospodinom Moussawijem. Izrazili smo europsku podršku Hezbolahu i libanonskoj vlasti u njihovim naporima prema ostvarenju mira kao i u njihovom sukobu s Izraelom. Svi moraju znati da milijuni Europljana u potpunosti dijele vaše želje za mirom, oni su vaši partneri u vašoj borbi protiv cionističkih trendova, citira se izjava talijanskog neofašista Roberta Fiorea.

- Jasno nam je da se protivite američkom pristupu, čiji je cilj uništiti društva u Afganistanu, Libiji i Iraku, baš kao i u Siriji. Amerikanci su milijune natjerali u izbjeglištvo u Europu sve kako bi tako uništili i naša društva. Nadam se da ćemo ostati ujedinjeni u borbi protiv ovakvog američkog modela, izjavio je neonacist Udo Voigt, inače NPD-ov eurozastupnik.

Podsjetimo, Glasnović je prije nekoliko mjeseci bio na NPD-ovoj konvenciji, a tada je izjavio da je to 'domoljubna i patriotski nastrojena' stranka.

- Htio bih izraziti potporu libanonskom narodu. Mi Europljani znamo koliko su vam potrebni stabilnost i potpora. Libanonska vojska i Hezbolah moraju dobiti pomoć kako bi se mogli suočiti sa svim neprijateljima, bili oni teroristi ili države. Pružamo otpor imperijalizmu, a u Libanon smo došli kako bismo naglasili da mnogi Europljani stoje uz vas i Hezbolah, rekao je Herve Van Laathem.

Na Facebook stranici libanonskog premijera Michela Aouna objavljeno je da je i on primio ovu delegaciju, a istu je vijest objavio i neonacistički njemački mjesečnik 'Zuerst!', koji između ostalog navodi da su Glasnović i ostali s njim razgovarali i povratku milijun i pol sirijskih izbjeglica, zbrinutih u Libanonu, u svoju domovinu.

Mjesečnik slavodobitno zaključuje da je APF ovim posjetom uspio sebe pozicionirati kao 'kvalificiranog igrača' u naporima da se izbjeglice vrate svojim domovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:15