Glavaš svoj 53. rođendan slavi u egzilu i za dar želi mini siranu

OSIJEK - Tijekom vikenda u Drinovcima u Hercegovini, “novoj domovini” odbjeglog Branimira Glavaša, priprema se velika rođendanska fešta koju organiziraju njegovi stranački prijatelji.



Pedeset treći rođendan (Glavaš je rođen 23. rujna 1956.) bit će prvi kojega će provesti u egzilu, a članovi HDSSB-a i njegovi prijatelji pobrinut će se da se bjegunac pred hrvatskim zakonom, nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora zbog ratnih zločina u Osijeku, u hercegovačkom selu svojih roditelja ne osjeća sam.



Proslava za vikend



Kako je Glavašev rođendan u srijedu, u sredini tjedna, proslava je pomaknuta za vikend. Ona neće biti tako pompozna kao fešta upriličena 12. lipnja, kada su na koncertu potpore Glavašu u Tomislavgradu nastupali slavonski tamburaši, Kićo Slabinac i vinkovačka grupa Colonia.



Kako je Glavaševa ogromna kuća u tri etaže i s oko 300 metara četvornih u završnoj fazi i već gotovo spremna za useljenje, karavana koja će za vikend krenuti iz Osijeka u Drinovce nosit će i prigodne poklone.



Više osječkih poduzetnika i Glavaševih stranačkih suradnika u tvrtkama koje kontroliraju Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju, gdje je HDSSB na vlasti, i do sada su donacijama pomagali izgradnju njegove nove obiteljske kuće.



Glavaš je u više navrata najavio kako se osim političkim radom u BiH, gdje se kani kandidirati na listi za dijasporu, namjerava baviti i poduzetništvom. Nije precizirao kakva je djelatnost u pitanju, no iz krugova bliskih HDSSB-u čuje se kako Glavaš razmišlja o podizanju farme i mini sirane za proizvodnju sireva od ovčjeg i kozjeg mlijeka.



Nije poznato kojim će novcem Glavaš pokrenuti biznis u BiH, jer je ušteđevinu od milijun kuna, navedenu u imovinskoj kartici, još u listopadu prošle godine poklonio sinu. Na upit odakle mu kapital, rekao je da nije pristojno propitkivati ljude kako su zaradili novac.



Prijavljena samo grobnica



Inače, neposredno prije izricanja presude na Županijskom sudu u Zagrebu, Glavaš je svu imovinu, osim grobnice u Osijeku, prepisao na sina Filipa. U Glavaševoj imovinskoj kartici sada nema ništa osim grobnice, a kuću u Drinovcima, budući da nije završena, nije prijavio.




Drago Hedl
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:28