GLASATI PO SAVJESTI

GLAVAŠEV HDSSB NA PREDSJEDNIČKIM IZBORIMA NEĆE PODRŽATI NIKOGA 'Dio članova je za Kolindu, neki su jasno i nedvosmisleno za Milanovića...'

Branimir Glavaš
 Ivan Perić / CROPIX

HDSSB neće podržati niti jednog od kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima. Odlučio je tako Glavni odbor stranke na sjednici održanoj u petak navečer, kada su dva sata bistrili svoj stav i na kraju odlučili da neće podržati nikoga.

- Nakon opširne rasprave iskristaliziralo se da nećemo podržati niti jednog od najavljenih kandidata, jer postoje različita mišljenja među članovima. Počevši od dijela koji je želio podržati aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, do onih koji su jasno i nedvosmisleno rekli da bi stali za Zorana Milanovića, dijela za Miroslava Škoru, a dijela i za Antu Đapića. S obzirom na to zaključili smo da je najbolje nikoga ne podržati. Preporuka je članstvu da glasaju po svojoj savjesti i volji, ali da se obavezno odazovu na predsjedničke izbore i odaberu onoga kojega smatraju najboljim izborom. Želimo svima puno sreće u predstojećoj utakmici - rekao je predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš, koji je izvijestio i kako je dobio potporu stranke za nastavak rada u koalicijskoj vlasti na državnoj razini. Podržao je i Vladu oko njihovog stava vezano uz štrajk prosvjetnih djelatnika.

- Uz svo razumijevanje zahtjeva prosvjetnih djelatnika, držimo da u ovom trenutku financijske mogućnosti hrvatske države nisu takve da bi omogućile ispunjavanje zahtjeva sindikata. Nije dobro politizirati oko toga, HNS je zauzeo ucjenjivački stav, a mislim da su se sindikati trebali u startu distancirati od političkih stranaka. No, Vlada sa sindikatima treba pregovarati i naći rješenje za ovu situaciju - kazao je Glavaš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:38