OSIGURANA SREDSTVA

Grad Vukovar uložio u 2019. više od tri milijuna kuna u osnovne škole

Ivan Penava
 Goran Mehkek / CROPIX

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava uručio je u četvrtak ravnateljici OŠ Josipa Matoša iz Vukovara, Mireli Posarić ključeve novog kombi vozila, vrijednog 200.000 kuna za prijevoz učenika s teškoćama u razvoju.

Istaknuo je da je iz gradskog proračuna za investicijsko održavanje vukovarskih osnovnih škola u protekloj 2019. utrošeno 2.600.000,00 kuna, a za nabavu dugotrajne imovine više od 600.000 kuna.

"Motiv za preuzimanje osnivačkih prava nad osnovnim školama bilo je upravo unapređenje kvalitete rada, što smo ulaganjem ovih značajnih sredstava tijekom protekle godine i ostvarili kroz 20-tak projekata za sve vukovarske osnovne škole“, rekao je gradonačelnik Penava.

Podsjetio je da su vukovarske gradske vlasti osnivačka prava nad osnovnim školama preuzele prije godinu dana od Vukovarsko-srijemske županije.

U proračunu Grada Vukovara za ovu godinu predviđen je iznos od 2.100.000 kuna za sufinanciranje osnovnih škola, a iz proračuna Republike Hrvatske Gradu Vukovaru je za javne potrebe osnovnoškolstva uplaćeno 8.353.859,00 kuna. Također se nastoje osigurati i dodatna sredstva preko Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara te kroz Razvojnu agenciju Vukovar koja priprema projekte Europske unije, rečeno je.

"Osim toga smo u suradnji s Vladom Republike Hrvatske konačno došli do sredstava za obnovu Osnovne škole Nikole Andrića koja je u tijeku. To su sve pokazatelji koji nam pružaju veliko zadovoljstvo i kojim su vukovarske škole došle u povoljniji položaj", zaključio je vukovarski gradonačelnik Penava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:58