'STANJE JE NEPODNOŠLJIVO'

GRADONAČELNIK DUBROVNIKA 'Ako se ne promijeni Zakon o prijevozu u cestovnom prometu, taksi službu moći će obavljati samo električni automobili'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 01.07.2019. u 15:02

Dubrovnik, 280717.
Taksisti su blokirajuci svojim vozilima jadransku magistralu izmedju Dubrovnika i zracne luke na nekoliko sati kroz jutro izrazili prosvijed protiv Uber prevoznika i uzrokovali kilometarske kolone i kasnjenja.
Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
Tonci Plazibat / CROPIX

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković najavio je kako će, ako se ne promijeni Zakon o prijevozu u cestovnom prometu, Grad Dubrovnik u studenome donijeti odluku po kojoj će taksi službu moći obavljati samo električni automobili.

Franković je istaknuo da Grad Dubrovnik više ne može podnijeti stanje kakvo je trenutačno s velikim broj taksija, niti će ga podnositi.

"Ili će se promijeniti zakon i uvesti ograničenja, ili ćemo od studenoga donijeti tu odluku. To su naše ovlasti. Jedno od ovog dvoje će biti. Ako bi zakon ograničio broj taksi vozila u područjima pod zaštitom UNESCO-oa, gradska uprava bi odredila jasne kriterije. Ako do toga ne dođe i ostane na snazi liberalizacija autotaksi tržišta, uvest ćemo zonu ograničenog prometnog režima u koji će moći ući jedino taksi vozila na električni pogon", rekao je dubrovački gradonačelnik. 

Dodao je kako ima naznaka da će se promijeniti zakon, a Dubrovnik svakako ima rješenje.

Lokalni mediji procjenjuju da je na dubrovačkim ulicama u ljetnim mjesecima više od tri tisuće vozila koja se bave taksi uslugama.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo