VISOKE TENZIJE I REZIGNACIJA

HAJDAŠ DONČIĆ DRAMATIČNO O STANJU U SDP-u 'Ako ovako nastavimo, stranci prijeti raskol. Ne mogu, brate mili, to više slušati. Iskreno, ne mogu'

 
 Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Saborski zastupnik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić gostovao je u emisiji "Novi dan" N1 televizije gdje je komentirao dizanje tenzije i javne sukobe unutar SDP-a.

Na početku je zamoljen da komentira posljednju objavu na Facebook profilu predsjednika stranke Davora Bernardića, koja glasi "Kada se ovoliko bure digne u SDP-u samo zato jer sam inzistirao na povjerenstvu za Agrokor, onda se ponovno moram zapitati što se sve pokušava sakriti i tko sve vuče konce ove mračne priče".

Hajdaš Dončić je rekao da SDP nikako ne štiti "zločine u Agrokoru".

- Ovo je interna stvar još uvijek najveće oporbene stranke. Stvarno ne znam tko su mračne sile koje Bernardić spominje. Sad ste mi pročitali taj status. Ne kužim objavu. Možda blesavo zvuči, ali stvarno ne razumijem. A ono što ne razumijem ne želim komentirati.

Na pitanje je li Peđa Grbin prvi koji je Bernardiću poručio da bi trebao odstupiti s mjesta predsjednika stranke, odgovorio je potvrdno. Na novo pitanje prijeti li stranci raskol, bio je dosta pesimističan:

- Ako tako nastavimo, bojim se da da. Pokušavam razgovarati s nekima koji imaju integritet, a nema ih puno. Ne smijemo sve baciti u trnje ili u vjetar - rekao je Hajdaš Dončić i dodao da bi se SDP trebao baviti problemima u društvu

- Država košta, službenici se zapošljavaju, konzervativna revolucija... To su teme za SDP.

Upitan zašto se SDP nije oglašavao o tome, odgovorio je:

- Pojedinci pokušavaju, no svima je lakše raditi destrukciju. Izbrisao sam Twitter, na Facebooku nisam ništa objavio od lokalnih izbora... Ne mogu brate mili to više slušati. Iskreno, ne mogu - rekao je Dončić.

Neki drugi visoki članovi stranke nešto su opušteniji zbog nastale situacije. Tako je bivši ministar uprave, ujedno i predsjednik kluba SDP-a u Hrvatskom saboru, Arsen Bauk, napisao na svojem Facebook profilu:

- U utorak se u Zagrebu održala promocija knjige "Kraj. Iznova" koju je napisao Dino Bauk. Knjiga "uz dozu fantastičnih elemenata sjajno raspetljava klupko turbulentnim zbivanjima opterećenih međuljudskih odnosa". Razmišljam da je poklonim nekim svojim prijateljima i suradnicima - napisao je Bauk, aludirajući na visoke tenzije unutar SDP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:55