SLOBODA MEDIJA

Hasanbegović s ljudima iz Centra za mirovne studije: 'Njihova zabrinutost zbog cenzure nema temelja'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 08.04.2016. u 19:59

Tomislav Krišto / EPH

Henheffer je ministru kulture prenio zabrinutost zbog napisa o ograničavanju slobode govora i pojavama cenzure u medijima, a Hasanbegović je tu zabrinutost ocijenio kao neutemeljenu

ZAGREB - Ministar kulture Zlatko Hasanbegović sastao se u petak s izvršnim direktorom udruženja Kanadski novinari za slobodu govora (CJFE) Tomom Henhefferom i Majom Plejić iz Centra za mirovne studije, priopćeno je iz Ministarstva.

Henheffer boravi u Hrvatskoj kako bi se upoznao sa stanjem medijskih sloboda, a ministru kulture je prenio zabrinutost zbog napisa o ograničavanju slobode govora i pojavama cenzure u medijima, s posebnim osvrtom na Hrvatsku radioteleviziju, Agenciju za elektroničke medije i financiranje neprofitnih medija.

Ministar Hasanbegović je iznio pogled Ministarstva kulture na ova pitanja te je zabrinutost CJFE ocijenio kao neutemeljenu.

Postignuta je suglasnost o potrebi pokretanja dijaloga o medijskoj politici u kojem bi sudjelovale sve zainteresirane strane te je istaknuta otvorenost Ministarstva kulture za različite inicijative, kao i za suradnju s udruženjem Kanadski novinari za slobodu govora.

Zaključeno je da je trajna obveza jačati sustav medijskih sloboda i prevenciju bilo kojeg oblika cenzure, navodi se u priopćenju.

Izdvajamo