REAKCIJA

HDZ ODGOVORIO MILANOVIĆU 'SDP - licemjerje vam je ime! Prisjetite se što je Milanović govorio o štrajku prosvjetara prije tri godine'

 
 CROPIX

Nakon što je predsjednički kandidat Zoran Milanović danas ustvrdio kako mu nije jasno zašto Vlada ne pristane na zahtjeve sindikata učitelja te da si taj trošak može priuštiti, oglasio se HDZ na svom službenom Facebook profilu.

- SDP - LICEMJERJE VAM JE IME! Očekivano, i „zaboravni“ Zoran Milanović i njegov udarnik Gordan Maras stali su uz štrajk u školama. I tvrde da su zahtjevi sindikata, teški 400 milijuna kuna, „trošak koji si Vlada može priuštiti“. Pa zašto ta sredstva nisu dali dok su bili na vlasti? Upravo obratno, u njihovom su mandatu zaposlenima u obrazovanju pale plaće jer su im ukinuli božićnicu i regres, skresali troškove prijevoza, dnevnice, visinu osnovice za jubilarne nagrade… Što se tiče same osnovice plaća prosvjetara, naša Vlada ju je u 3 godine podigla za 587 kn (+11.49%), a pregovaramo i o dodatnom povećanju. A SDP? U cijelom mandatu povećali su osnovicu za ravno - 0 kuna. Nula. Zero. A pritom danas imaju obraza tvrditi da su „zapanjeni HDZ-ovom bahatošću“. Mi smo pak, moramo priznati, zapanjeni njihovim licemjerjem.

Za kraj, citirajmo samog Milanovića (25.09.2015.): „Štrajk prosvjetara izazvat će revolt kod građana jer je potpuno promašen. Ova vrsta pokušaja ucjene je komična, a najviše stradaju roditelji“, poručili su u HDZ-u.

Podsjetimo, bivši premijer Milanović danas je izjavio kako se ne možete uspoređivati 2015. godinu

- Tada je nekoliko godina naš glavni posao bio osigurati isplatu plaća i danas. Mi smo 2012. godine morali kretati od početka. 2015. smo bili u trećem kvartalu rasta i tada je poruka sindikatima bila: 'Vi ste nakon izbora prvi'. Danas kada je naslijeđen taj suficit proračuna koji traje tri godine, ja ne znam zašto Vlada ne pristane, kaže Milanović.

I Gordan Maras danas je u ime SDP-a opetovano podržao štrajk prosvjetara, a rekao je i kako je zapanjen "bahatošću premijera Andreja Plenkovića koji bagatelizira i banalizira cijelu situaciju".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:54