SUKOB OKO PREKIDA SJEDNICE

HDZ-ovac OSTROGOVIĆ ZA 'CIRKUS' U RIJEČKOM GRADSKOM VIJEĆU OPTUŽUJE SDP I NJEGOVE PARTNERE Vijećnike SDP-a Brauta i Buloga nazvao političkim amaterima

Riječko Gradsko vijeće, ilustracija
 Matija Djanjesic / CROPIX

HDZ-ov riječki gradski vijećnik Josip Ostrogović ocijenio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare govoreći o prekidu sjednice Gradskog vijeća u četvrtak zbog nedostatka kvoruma te o njezinu nastavku u subotu da cirkus u tom vijeću stvaraju SDP i partneri sazivajući sjednicu za subotu u 19 sati.

Ostrogović je tako reagirao je na ocjene predsjednika riječkoga SDP-a Marka Filipovića s prošlotjedne konferencije za novinstvo, koji je gradsku oporbu nazvao "bahatom, bezobraznom i indolentnom" nakon što je bez objašnjenja napustila vijećnicu u četvrtak i uzrokovala nedostatak kvoruma.

Njega i SDP-ove vijećnike Vojka Brauta i Aleksandra Buloga, koji su sudjelovali na konferenciji za novinare, Ostrogović je danas nazvao "političkim amaterima, cirkusantima i komedijašima".

Na subotnjoj sjednici Gradskog vijeća nije bilo vijećnika HDZ-a, Liste za Rijeku, Mosta, Akcije mladih, Živog zida, Nezavisne liste Bura i nezavisnog vijećnika Marinka Koljanina. Ostrogović je rekao da se nastavak sjednice od četvrtka mogao sazvati u ponedjeljak. U nastavku sjednice trebalo je odraditi još 14 točaka dnevnog reda.

Objasnio je da je dio HDZ-ovih vijećnika u četvrtak otišao sa sjednice kako bi sudjelovao na konferenciji o prevenciji i borbi protiv raka u organizaciji HDZ-ove zastupnice u Europskom parlamentu Dubravke Šuice u drugoj dvorani u Rijeci, pri čemu je opovrgnuo da su bojkotirali sjednicu.

Nakon završetka konferencije ponudili smo predsjedniku Gradskog vijeća Andreju Poropatu (HNS) da nastavimo s radom, ali je sjednica već bila prekinuta, rekao je.

Gradska vijećnica HDZ-a Ivona Milinović rekla je da je nekoliko HDZ-ovih vijećnika koji u ostali u vijećnici napustilo sjednicu kad se utvrdilo da se među zadnjim točkama dnevnog reda priprema prihvaćanje novoga kreditnog zaduženja tvrtke Energa od 9,9 milijuna kuna.

Ne želimo sudjelovati u radu Gradskog vijeća dok SDP ne dokaže da ima većinu, dodala je.

"Klub HDZ-a sigurno neće biti pokriće kvoruma u ovim okolnostima", istaknuo je Ostrogović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:36