KRENULO JE...

HDZ 'Uprava Uljanika radnike ostavila bez plaće kako bi Končaru pozajmila 10 milijuna kuna, a Jakovčić je od njega primio 2,2 milijuna naknada!

 
Danko Končar i Ivan Jakovčić, Twitter HDZ-a
 Vojko Bašić/Goran Šebelić / Hanza Media, Screenshot: Twitter HDZ

"Pridodajmo otkriće da je Uprava Uljanika radnike ostavila bez plaće kako bi "partneru" Končaru pozajmila 10 mil.kn. A Jakovčić je od tog istog Končara primio 2,2 mil.naknada! Smatra li i to IDS-ov Miletić 'ekonomskim udarom na Istru'?", nastavili su HDZ-ovci na svom Twitteru profilu u subotu raspravu s IDS-ovcima na temu Uljanika referirajući se na otkriće Jutarnjeg lista da je Uljanik d.d. u ljeto 2018. godine dao pozajmicu Adriadieselu, tvrtki Nenada Končara, sina Danka Končara, u iznosu od 1,381.550 milijuna eura. HDZ-ovci su, naime, reagirali na izjavu predsjednika IDS-a Borisa Miletića u razgovoru za Večernji list u kojoj je rekao:

"Istra je jedina regija koja se svih ovih godina uspjela othrvati pogubnom utjecaju HDZ-a i guranje Uljanika u stečaj doživljavam kao HDZ-ov pokušaj ekonomske destabilizacije Istre".

Podsjetimo da je upravo uprava Uljanika na čelu s Rossandom izabrala Danka Končara kao strateškog partnera, a većinski vlasnik Adriadiesela je Nenad Končar. Treba spomenuti i da je u Končarevoj finskoj tvrtki u Nadzornom odboru sjedio Ivan Jakovčić, bivši dugogodišnji šef IDS-a. Uljanik d.d. je, naime, isprva platio 1,889.550 milijuna eura isporuku agregata tvrtki u većinskom vlasništvu Končara, a potom 1,275 milijuna eura i kineskom dobavljaču od kojeg su agregati bili naručeni, jer im je Končareva tvrtka od tih novaca dala tek 425 tisuća eura. Ispada da je dosad za te agregate Uljanik platio 3,164.550 milijuna eura.

No, Končareva tvrtka im se obvezala u roku od tri godine vratiti tih 1,889,550 milijuna eura (1,275 milijuna eura uvećano za eventualno plaćene troškove transporta). Adriadiesel je, naime, kineskom dobavljaču trebao isplatiti 1,700 milijuna eura, ali im je platio svega 425 tisuća eura, pa kineski dobavljač nije želio isporučiti agregate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:26