SPORNO SNIMANJE

I DUBROVAČKI ŽUPAN REAGIRAO NA GOLOTINJU U CRKVI 'Svaka sloboda, pa i umjetnička, ograničena je slobodom i pravom drugih'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 07.03.2018. u 23:10

Goran Mratinović / Dubrovački dnevnik

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić poručio je u srijedu reagirajući na fotografiranje nagog modela u crkvi sv. Ignacija da je umjetnička, kao i svaka sloboda, ograničena slobodom i pravom drugih.

- Ne može se snimati golotinju u crkvi. Ako se to ne zna trebalo je pitati dopuštenje pa bi se saznalo. Crkve su katolicima svete, a golotinja u crkvi je katolicima svetogrđe, tako to treba prihvaćati i poštivati! Svaka sloboda, pa i umjetnička, ograničena je slobodom i pravom drugih - izjavio je župan Dobroslavić, navodi se u priopćenju iz Županije.

Akademija za film i televiziju iz Berlina prošlih je nekoliko dana u Dubrovniku snimala dokumentarni film "The Colour Nude" u kojem se pojavljuje i dubrovački fotograf Stijepo Brbora koji fotografira nagi model na nekoliko mjesta u gradu, među ostalim i u crkvi sv. Ignacija, atriju palače Sponze te na gradskim zidinama. Taj su čin osudili, ocjenjujući ga neprimjerenim, dubrovački gradonačelnik Mato Franković i biskup Mate Uzinić.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo