U SUDSKOM SPORU

ISPOVIJEST DIKANOVE MAJKE (95) 'Sin me izbacio iz kuće, a sada me želi proglasiti dementnom'

 Boris Kovačev/Cropix

Meni srce puca, ali sa sinom Josipom Radeljakom sam raskrstila sve odnose 1992. godine kad me izbacio iz svoje kuće u Rimu. Međutim, ne želim da on govori na sudu kako sam ja dementna kada to nije istina. Unatoč mojoj starosnoj dobi, pri zdravoj sam pameti o čemu može posvjedočiti bilo tko od osoba koje me poznaju, a i njegova bivša supruga Beba Lončar s kojom se često čujem - kazala nam je Gjermina Jasna Radman (95) iz Splita nakon što se javila u redakciju “Slobodne Dalmacije” .

Naša sugovornica oglasila se nakon što je vidjela izvještaj sa suđenja njezinu starijem sinu Josipu Radeljaku gdje odgovara po optužnom aktu koji ga tereti za krivotvorenje isprave. Spornim papirima njegov polubrat Željan Radman je Radeljaku navodno prepisao svoju imovinu i poslovne udjele u kavani “Semafor” i restoranu “Pimpinella” u Splitu. Tijekom suđenja u svojoj obrani optuženi Radeljak je kazao, između ostalog, kako mu najveći gubitak nije imovina, već što je zbog svih događanja ostao bez brata i majke koja je dementna.

Vlasništvo nad kućom na Braču

- Josip i protiv mene vodi sudski spor za vlasništvo nad dijelom kuće na Braču te bi vjerojatno i zbog toga htio da me proglasi dementnom. To nije istina, ja od lijekova pijem samo one za srce, vitalna sam, živim normalno i putujem po svijetu. Prije našeg sukoba u kojem smo raskrstili jedno s drugim, ja sam godinama dolazila u njegovu kuću u Rimu.

Tamo je živio s tadašnjom suprugom Bebom Lončar, a kako je ona kao glumica često putovala zbog snimanja, a on zbog poslova, ja sam se brinula za sina im Lea. Tada smo se moj mlađi sin, Josipov polubrat Željan i ja 1992. godine ispriječili tijekom sukoba između Josipa i Bebe nakon čega nas je on oboje izbacio iz svoje kuće.

Meni je zbog toga neizmjerno žao, ali to je njegova odluka. S Bebom sam i dalje u najboljim odnosima i čujemo se često te mi i dandanas zahvaljuje na svemu. Ona preko medija prati sudske sporove vezano za njega i sablažnjava se - kaže nam Gjermina Radman.

Najteže joj je, priznaje, što ne viđa unuka i unuku.

- Imala sam 23 godine, a Josip 13 mjeseci kada je ostao bez oca. Tada sam se odrekla cijele imovine Radeljakovih u njegovu korist tako da je on jako bogat. Kasnije sam se udala za Željanova oca. Nakon što me Josip izbacio iz svoje kuće nismo se vidjeli oko 15 godina, a nakon toga smo kontaktirali možda 2 do 3 puta.

Nikada nisam bila psihički bolesna i boli me kada on sada kaže kako sam dementna, a niti me ne viđa, a kamoli da se brine o meni - vidno potresena kaže naša sugovornica, naglašavajući kako njezin mlađi sin nije bio inicijator njezina istupa u javnost, već je ona ustrajala na tome.

Suhoparne stranice sudskog spisa skrivaju obiteljsku dramu u kojoj je u borbi za imovinu najviše nastradalo majčino srce, piše Slobodna Dalmacija .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:56