ŠEF HNS-a

IVAN VRDOLJAK 'Birači HNS-a razumiju naš ulazak u Vladu, ali nikad nam neće oprostiti izostanak rezultata. Vlada se mora probuditi i ubrzati reforme'

 Damir Krajač / CROPIX

Hrvatska narodna stranka organizirala je u subotu u Tuheljskim Toplicama stranačko druženje, nakon kojega je konferenciju za novinare održao predsjednik Ivan Vrdoljak.

Rekao je da se, između ostalog, na sastanku raspravljalo i o nedavnom izvješću Europske komisije u kojem je zaključeno da su u Hrvatskoj reforme zaustavljene.

- Mi smo prijepodne analizirali što je Europska komisija upozorila Hrvatsku, smatramo to konstruktivnom kritikom Vlade, u njoj vidimo dosta pozitivnih makroekonomskih pokazatelja, čak i pozitivan osvrt na dio resora koji se odnose na HNS, spominju se pomaci u obrazovanju, imaju i preporuku da se što hitnije usvoji Zakon o strukovnom obrazovanju, što je već učinjeno, rekao je Vrdoljak.

- Ali činjenica je da se trbeamo svi zajedno probuditi, ubrzati reformske procese i zaključak našeg okupljanja po pitanju izvješća Europske komisije bi išao u smjeru - naši članovi, birači i simpatizeri razumiju našu odluku da spriječimo odlazak na treće izbore i uđemo u ovu Vladu, ali nikad nam neće oprostiti izostanak rezultata. Zato ćemo raditi na tome i proaktivno krenuti na ubrzanje reformskih procesa u Vladi, najavio je Vrdoljak.

- Ja osobno i vodstvo ćemo krenuti u tri političke i stranačke aktivnosti, a prva je da idemo u 20 županija i Zagreb u organiziranje okruglih stolova, osobno ću se potruditi pripremiti neko kratko izvješće kako HNS i ja gledamo na stanje u gospodarstvu, uključit ćemo niz nestranačkih stručnjaka i gospodarstvenika, da nas educiraju i da nam kažu što ih tišti, da predlože mjere. Radio sam s tim ljudima u realnom sektoru i vrlo mi je bilo bitno tada da imam sugovornika iz političkog sustava. Krećemo s ovim nakon Uskrsa, rekao je.

- Druga aktivnost podrazumijeva vrlo aktivno osnivanje stručnih interesnih odbora, aktivirat ćemo sve resurse HNS-a za to, rekao je.

- Treća aktivnost je da HNS želi ptaknuti javnu raspravu prema modelu 'best practice sharinga', a to znači da će najbolji ministri, župani, načelnici i gradonačelnici reći svoja pozitivna iskustva i dijeliti ih s kolegama u drugim dijelovima Hrvatske, zaključio je izlaganje Vrdoljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 17:21