ŠEF PARLAMENTA

JANDROKOVIĆ NAJAVIO PODRŠKU HDZ-a ĐURI SESSI, OTKRIO NIZ NOVOSTI U SABORU 'Tableti postaju ključni, a uskoro dobivamo i bolju web stranicu'

 
 Davor Pongračić / CROPIX

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković potvrdio je u ponedjeljak da je dobio prijedlog predsjednice Republike da Đuro Sessa bude predsjednik Vrhovnog suda umjesto Branka Hrvatina te je najavio kako će HDZ podržati taj prijedlog.

- Mi ćemo ga podržati, ali dozvolite da prvo napravimo raspravu u okviru stranačkih tijela i svih koji su nadležni da bi takvu odluku donijeli - odgovorio je Jandroković novinarima nakon sjednice saborskog predsjedništva.

Spomenuti će prijedlog, najavio je, uputiti općoj sjednici Vrhovnog suda i Odboru za pravosuđe. "Obavit ćemo konzultacije unutar Kluba HDZ-a s partnerima i nadam se da ćemo imati široko suglasje kad je u pitanju novi predsjednik Vrhovnog suda", rekao je predsjednik Sabora. Učinit ćemo sve radnje da izbor predsjednika Vrhovnoga suda bude u skladu sa svime sa čime treba biti, uzvratio je na oporbene kritike da taj izbor ide na brzinu i u posljednji čas.

Najavio je da bi Sabor najesen trebao dobiti dugoočekivani Etički kodeks.

Dogovorili smo se da Odbor za Ustav i Poslovnik prije početaka jesenskog zasjedanja finalizira tekst Kodeksa te da sukladno prijedlozima saborskih klubova na uvid dade i novi prijedlog Poslovnika, izvijestio je predsjednik Sabora. Najavio je i da će "od sada" tableti biti glavni 'kanal' za dostavu materijala.

- Dakle, od sada tableti postaju najvažnije sredstvo preko kojeg će zastupnici dobivati zakonske prijedloge - rekao je Jandroković, precizirajući kako će zastupnici koji drže da im to nije dovoljno, materijale moći dobivati i u pisanoj formi, ali tako da od svog kluba zatraže da ih "isprintaju".

Predsjednik Sabora izvjestio je i da je Tajništvo dobilo nalog da se ubrza rad na web stranici Sabora. Smatramo da je stranica zastarjela, da treba izgledati bolje, a da zadrži funkcionalnost, rekao je Jandroković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:56