VRH STRANKE

JANDROKOVIĆ 'Pravila su jasna, ne znam zašto neki imaju probleme s prikupljanjem potpisa, to mi zvuči kao izgovor'

 
Gordan Jandroković
 Goran Mehkek / CROPIX

Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Sabora Gordan Jandroković izvijestio je novinare o kojim temama se raspravljalo na sjednici Predsjedništva HDZ-a.

Jandroković je ustvrdio da je HDZ u financijskom plusu kao i prethodne četiri godine otkako je predsjednik stranke Andrej Plenković.

- Financije su konsolidirane. Prihodi su veći od rashoda, bez obzira što smo imali nekoliko izbora tijekom mandata. Financijsko izvješće za 2019. godinu je usvojeno jednoglasno i izraženo je zadovoljstvo kako se vode financije, rekao je Jandroković i dodao da je financijsko funkcioniranje stranke praktički postala praksa te da HDZ u tom segmentu funkcionira besprijekorno.

Na sjednici Predsjedništva je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izvijestio članove o tijeku afere s glavnim državnim odvjetnikom Draženom Jelenićem i njegovim članstvom u masonima, ali da se nije detaljnije o tome raspravljalo.

Neki kandidati na unutarstranačkim izborima izrazili su nezadovoljstvo procedurom prikupljanja potpisa.

- Pravila su jasna, potrebno je prikupiti onoliko potpisa koliko je određeno Statutom. I to je bila odluka Nacionalnog vijeća koja je donesena jednoglasno. Jasno smo formirali procedure kako će se prikupljati potpise, a čak smo dali i dulji rok nego što je to propisano Statutom. Tada se nitko nije žalio na proceduru, tvrdi glavni tajnik HDZ-a.

Kaže da ne zna zašto neki kandidati imaju problema s prikupljanjem potpisa jer tvrdi da su svima na raspolaganju stranačke prostorije za taj proces.

- Kad su došle prve pritužbe iz Kovačeva tima, zatražio sam od izbornog povjerenstva da se očituje i kaže postoje li konkretni primjeri da se otežava prikupljanje potpisa. Nisam dobio nijednu konkretnu informaciju o tome i bojim se da se ovakve informacije objavljuju kao izgovor za eventualni neuspjeh, smatra Jandroković.

Ne zna ni otkud sumnja u broj članova HDZ-a.

- U našoj bazi ima toliko članova i tu je brojku jednoglasno potvrdilo Nacionalno vijeće. Ne znam otkud sumnja da taj popis nije relevantan. A nakon izbora ćemo vidjeti koliko ljudi će izaći i želi aktivno sudjelovati u radu stranke, rekao je Jandroković i dodao da mu je bizarno komentirati što se neki žale na strah od odmazde vrha stranke jer nikad dosad nije bilo toliko kontinuiranih napada na vodstvo HDZ-a.

Na pitanje novinara dodvoravaju li se Crkvi time što su prekrižili Jelenića zbog njegove povezanosti s masonima, Jandroković se našalio:

- Vojko V je jednom o tome sve rekao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:57