POTPREDSJEDNIK SABORA

JEDNA OD NAJMOĆNIJIH AMERIČKIH PROIZRAELSKIH LOBISTIČKIH SKUPINA ORGANIZIRA SKUP U HRVATSKOJ Milijan Brkić u Izraelu najavio konferenciju AIPAC-a

Predsjedniku KNESSET-a Yuliju Yoelu Edelsteinu Brkić je u Jeruzalemu darovao dres Hrvatske
 Milijan Brkić Facebook

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić najavio je tijekom posjeta Izraelu da će se na jesen u Dubrovniku održati konferencija u organizaciji Američko-izraelskog odbora za javna pitanja (AIPAC) posvećena sigurnosnim izazovima, priopćeno je u utorak iz Sabora.

AIPAC je utjecajna lobistička skupina, jedna od općenito najmoćnijih u Americi, koja zagovara proizraelsku politiku u Kongresu i izvršnoj vlasti Sjedinjenih Država.

Brkić je u Jeruzalemu sudjelovao na konferenciji koju je Knesset organizirao za voditelje parlamentarnih skupina prijateljstva s Izraelom.

Razgovaralo se o temama od suradnje u području poljoprivrede i voda, zdravstva, razvoja multikulturnog društva do borbe protiv terorizma.

U ovom potonjem kontekstu "posebno je važno produbljivanje operativne i tehničke suradnje s Izraelom kao jednom od država s najrazvijenijim protuterorističkim kapacitetima", kazao je Brkić.

"Opasnost od terorizma jedan od najozbiljnijih sigurnosnih izazova za cijelu međunarodnu zajednicu i moderna društva te je naš prioritetan zadatak pružanje i očuvanje sigurnosti naših građana", zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 03:07