HOĆE LI BITI ŠTRAJKA?

JOŠ NEMA DOGOVORA O VEĆIM PLAĆAMA U ZDRAVSTVU, NASTAVAK PREGOVORA U SRIJEDU 'Naš zahtjev ostaje, ne možemo opet čekati odgađanje Vlade'

 CROPIX

Danas su nastavljeni pregovori Vlade i sindikata i zdravstva o povećanju plaća u zdravstvenom sektoru.

Nakon sastanka je Brankica Grgurić iz Sindikata medicinskih sestara rekla da se na sastanku nije dogodilo nešto važno uz status zaposlenika, dok je predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Stjepan Toplonjak najavio da se pregovori nastavljaju u srijedu.

'Nastavljamo rundu pregovora u srijedu u 13 sati. Ono što naš zahtjev ostaje i dalje, mi zasad samo prolazimo članke naših zahtjeva - nećemo dalje puno inzistirati na tim člancima koje smo dogovorili, ali onaj financijski dio - na tome ćemo drviti i dalje', rekao je Topolnjak i dodao da sindikati od financijskog dijela ne odustaju, javlja N1.

"Mi smo istog stava kao što smo i bili prilikom potpisivanja dodatka. Naši ljudi zaposleni u zdravstvu očekuju da je ono što je parafrirano da se to ispoštuje, dakle 7 posto na plaću kao što je dogovoreno. Mi ne može opet čekati odgađanje Vlade, već moramo djelovati odmah", rekla je Gregurić i dodala da štrajk nije jedino sredstvo za dobivanje boljih uvjeta rada.

'Mislim da je krajnji čas da se neke stvari krenu ozbiljno raditi, da se ljude u sustavu zdravstva ozbiljno vrednuje i da se potpiše granski ugovor kao i s drugim javnim službenicima. Zdravstvo jedino nema kolektivni ugovor i smatramo da smo i moralno i materijalno oštećeni', zaključila je Gregurić, javlja N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:13