PAO DOGOVOR

JUTARNJI DOZNAJE: NIŠTA OD ŠTRAJKA U CROATIA AIRLINESU! Višesatni sastanak ministra s predsjednikom Uprave i predstavnicima sindikata urodio plodom

 
Ilustracija
 Tom Dubravec / CROPIX

Najavljenog štrajka kabinskog osoblja I pilota Croatia Airlines 8. kolovoza neće biti, objavilo je Ministarstvo prometa i potvrdilo infromaciju Jutarnjeg lista koji je to prvi objavio. U priopćenju se navodi kako je dogovor postignut na današnjem sastanku ministra Olega Butkovića, predsjednika Uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko te predstavnika sindikata Croatia Airlinesa.

'Zaključeno je kako se najavljeni štrajk sindikata zaposlenika za 8. kolovoza neće održati, a pregovori o novom kolektivnom ugovoru nastavit će se 1. rujna 2017. godine. Dio traženih zahtjeva Uprava Croatia Airlinesa je prihvatila, a o ostalim zahtjevima sindikata pregovori će se nastaviti u rujnu ove godine. U pregovore oko postizanja dogovora i sklapanja novog kolektivnog ugovora za zaposlenike Croatia Airlinesa uključit će se i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture s ciljem iznalaženja najboljeg rješenja, kako za prava i dobrobit radnika tako i kompanije te postizanja njene stabilnosti i održivosti', navodi se u priopćenju ministarstva prometa nakon današnjeg višesatnog sastanka.

Podsjetimo, sindikat je najavio štrajk jer, prema njihovoj tvrdnji Uprava ne želi potpisati novi Kolektivni ugovor, a Uprava tvrdi kako su zahtjevi sindikata 'teški' 50 milijuna kuna što tvrtka ne može isplatiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:30