BITKA ZA ZAGREB

JUTARNJI DOZNAJE Ostojić želi Rađenovića za zamjenika: 'On je simbol borbe protiv korupcije!'

Rađenović je kao direktor u Zagrebačkim cestama prije nekoliko godina prokazao kriminal i korupcijus
 CROPIX

Dvojbi u SDP-u o njihovom kandidatu za dogradonačelnika Zagreba, doznajemo, više nema!

Najbliži suradnik gradonačelničkom kandidatu Rajku Ostojiću bit će prema saznanjima Jutarnjeg - saborski zastupnik SDP-a Igor Rađenović.

Rađenovića javnost pamti kao direktora koji je u Zagrebačkim cestama prije nekoliko godina prokazao kriminal i korupciju zbog čega je naposljetku bio pretučen.

Sumnje

Upravo zbog toga što se Rađenovića nastoji promovirati kao simbol borbe protiv korupcije, u Ostojićevom timu smatraju da će njegovim imenovanjem dodatno poentirati.

Jer s druge strane, kao najljući rival kojeg nastoje izbaciti iz gradonačelničke fotelje, stoji Milan Bandić, čovjek čije se ime često spominje upravo u kontekstu korupcije i sumnjivih poslova.

Dio naših sugovornika, međutim, promoviranje Rađenovića na taj način prilično izlizana teza, stara gotovo pet godina i da je riječ o kandidatu koji otada u Zagrebu i nije ostavio osobito prepoznatljive rezultate.

Javnost ga posljednjih godina pamti najviše po tome što se katkad kao predsjednik Odbora za financije u Gradskoj skupštini nadmudruje s gradskim vlastima na čelu s Bandićem oko donošenja proračuna.

Predstavljanje tima

Rađenović je nakon odlaska iz Zagrebačkih cesta bio neko vrijeme zaposlen u direkciji Zagrebačkog holdinga, a kratko vrijeme bio je i na čelu Zagrebačkog velesajma.

Ostojić, koji već mjesecima ne uspijeva predstaviti svoj tim i svoje najbliže suradnike, osim Rađenovića trebao bi imati još jednog dogradonačelnika.

Sudeći po nedavno potpisanom okvirnom sporazumom sa HNS-om, može se očekivati da će to biti netko iz redova HNS-a. Tu se kao najizgledniji kandidat već mjesecima spominje potpredsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:24