HOĆE LI IM SKINUTI IMUNITET?

KARAMARKO TUŽIO BULJA I PETROVA Iz Sinja mu stigao ekspresni odgovor: 'Pozivam sve veleizdajnike da me slobodno tuže'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 11.01.2017. u 15:38

Zagreb, 141016.
Konstituirajuca sjednica novog 9. saziva Hrvatskog sabora.
Na fotografiji: Miro Bulj.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / CROPIX

Tomislav Karamarko tuži Božu Petrova i Miru Bulja zbog klevete, potvrđeno je Dnevniku.hr iz Mandatno-imunitetnog povjerenstva. 

Zašto je točno bivši predsjednik HDZ-a podignuo tužbu protiv MOST-ovaca, još nije službeno poznato, no neslužbeno se pretpostavlja kako je Karamarko dvojac iz Mosta tužio zbog izjava tijekom predizborne kampanje, kada je Zadarski list prenio njihove izjave da je Karamarko morao otići iz Vlade zbog kriminalnih radnji.

Već sljedećeg utorka trebalo bi se sastati Povjerenstvo kako bi odlučilo o eventualnom skidanju imuniteta predsjedniku Sabora Petrovu i saborskom zastupniku Bulju. No, dosad Povjerenstvo nikad nije skinulo imunitet zastupnicima zbog privatnih tužbi.

Miro Bulj sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare povodom zahtjeva za skidanje imuniteta u Sinju kod Hotela Alkar.

'Pozivam sve koji su trebali štiti nacionalne interese da svi podignu tužbu protiv mene, na to ću biti ponosan jer sve što radim će biti za zaštitu nacionalnih interesa. Zbog onih koji su opljačkali resurse na državnoj i lokalnoj razini sam se i uključio u politiku i neka me slobodno tuže, kao što su naše heroje locirali, transferirali i procesuirali. Mogu i mene slobodno jer ja ih se ne bojim i šaljem im poruku: Vi koji  ste krivi za izdaju nacionalnih interesa - nećete!'', kazao je Bulj, prenosi N1.

''Pozivam Povjerenstvo za odlučivanje za sukob interesa da provjeravaju političare, Dorh i bilo koga tko je sudjelovao u izdajama za Judine škude da i danas to isto čine i u ovoj vladi i u budućim i prošlim vladama. Sve što sam napravio stojim iza toga. Ja i sada komentiram sve te veleizdajnike koji su doveli državu ovdje i koji su izdali nacinalne interese u slučaju Ine, slobodno ih pozivam da tuže'', rekao je Mostovac.

Priopćenje iz Ureda Bože Petrova: Šef Sabora je često upozoravao na anomalije koje su uključivale i neke kriminalne radnje

Povodom tužbe za klevetu Tomislava Karamarka protiv Bože Petrova, putem priopćenja oglasio se i Ured predsjednika Hrvatskoga sabora:

Možemo potvrditi da je Mandatno-imunitetnom povjerenstvu uručen zahtjev privatnog tužitelja Tomislava Karamarka, zastupanog po punomoćniku mr. sc. Ivi Brkiću, za odobrenje vođenja kaznenog postupka protiv Bože Petrova, no u skladu s time ne možemo davati izjave, koje bi se mogle protumačiti kao pokušaj utjecanja na odluku Povjerenstva. Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov u mnogim je medijskim istupima upozoravao na zaštitu nacionalnih i interesa građana, ukazujući pritom na društvene anomalije koje su uključivale i neke kriminalne radnje, smatrajući kako je potrebno provesti promjene u političkom sustavu, funkcioniranju države i društva općenito.

Takvim djelovanjem je sigurno oformljena grupa neistomišljenika, kao i pri bilo kojem drugom pitanju od javnog interesa, a koji svoje privatne interese imaju pravo iznijeti pred nadležnim institucijama koje će potom mjerodavno procijeniti o budućim koracima i odlukama.

 

ELIPSO

Izdvajamo