STAV PROSVJEDNIKA

KLEMM 'Ovo je jasna poruka da Domoljubna koalicija želi pomoći braniteljima; GLOGOŠKI 'Ne napuštamo šator dok ne vidimo konkretne pomake'

 Davor Pongračić / EPH

Josip Klemm komentirao je u ponedjeljak za N1 objavu Tomislava Karamarka da je službeni kandidat Domoljubne koalicije za idućeg ministra branitelja Milijan Brkić. Klemm je rekao da branitelji pozdravljaju prijedlog Domoljubne koalicije o izboru Brkića kao kandidata.

- On će svojim autoritetom i političkim iskustvom pomoći hrvatskim braniteljima da dođu do ostvarenja svojih ciljeva, a koji su već prezentirani na prosvjedu koji će još malo pa potrajati 500 dana. Politika je ta koja predlaže i postavlja ministre, mi se ovdje samo možemo radovati - kazao je Klemm.

- Ja osobno, poznavajući ga, vjerujem da će vratiti ugled samom ministarstvu - rekao je Klemm i dodao da se sigurno neće događati da će slati dopise premijeru na koje nikad neće dobiti odgovor.

Na pitanje je li Brkić najbolji kandidat, rekao je da samo može reći da je Domoljubna koalicija ozbiljno shvatila branitelje.

- Stavljanjem Milijana Brkića na čelo ministarstva, šalje se poruka da Domoljubna koalicija želi pomoći braniteljima - zaključio je Klemm za N1.

Izjavu Tomislava Karamarka da je Milijan Brkić službeni kandidat za ministra branitelja za N1 komentirao je i Đuro Glogoški, jedan od vođa prosvjeda u Savskoj 66.

- Hrvatski branitelji imaju svoj jasan stav od prvog dana. Neovisno o tome tko će biti ministar, hrvatski branitelji su spremni na suradnju i dati svoj doprinos rješavanju problema s kojima se susreće braniteljska populacija. Vjerujemo da će novi ministar imati puno više razumijevanja od Predraga Matića koji je u četiri godine samo unazadio ministarstvo branitelja - rekao je Glogoški za N1.

No, Glogoški je istaknuo Savsku 66 neće napustiti dok ne vide neke konkretne pomake:

- Mi ćemo sjesti za stol i razgovarati. Nadam se da ćemo naći na razumijevanje koje nismo imali prije. Kada vidimo koji će biti prvi koraci ministra onda ćemo odlučivati. Mi sigurno nećemo biti ti koji će prvi poduzimati korake. Mi smo došli upozoriti na probleme branitelja i očekujemo početak rješavanja istih. Kada ćemo to vidjeti, ako ćemo postići dogovor, onda postoji mogućnost da napustimo Trg Nevenke Topalušić. - rekao je Glogoški te istaknuo branitelji koji prosvjeduju nisu sudjelovali u odabiru Milijana Brkića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 11:36