SPORNI OBJEKTI

KOJI JE STAV VLADE O UKLANJANJU ČETNIČKIH SPOMENIKA U HRVATSKOJ? Miro Bulj na Facebooku ostao zgrožen odgovorom: 'Jadna zemljo, napaćena...'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 12.01.2018. u 16:56

Zagreb, 130617.
Raspravom o prijedlogu zakona o provedbi Uredbe EU-a o elektronickoj identifikaciji nastavljena 4. sjednica Hrvatskog sabora.
Na fotografiji: Nikola Grmoja, Miro Bulj.
Foto: Dragan Matic / CROPIX
CROPIX

Nikola Grmoja, Miro Bulj

 

Saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista Miro Bulj ogorčen je na odgovor koji je od Vlade dobio na pitanje o uklanjanju četničkih spomenika u Hrvatskoj. Napisao je to na svojoj Facebook stranici, gdje je u cijelosti prenio i odgovor Vlade.

- Vlada RH odgovorila mi je na zastupničko pitanje vezano uz 'nadgrobne četničke natpise u Borovu Selu, Krnjaku, Kistanjama i Brđanima'. Iako sam tražio da se Vlada izjasni o izjavama Milorada Pupovca, koji je generala HV-a Janka Bobetka usporedio sa Slobodanom Miloševićem, Slavkom Dokmanovićem i Milanom Babićem, odgovor na to pitanje nisam dobio, napisao je Bulj.

Prema njegovoj objavi, Vlada je odgovorila sljedeće:

- Odgovarajući na Buljevo pitanje vezano uz uklanjanje 'nadgrobnih četničkih natpisa Vukašinu Šoškočaninu, Vojislavu Miliću, Mili Babiću, spomeniku pripadniku Knindži u Kistanjama i pobunjenim Srbima u Brđanima', Vlada je navela kako 'kazneno zakonodavstvo RH ne propisuje načine ili postupak uklanjanja postavljenih spomenika ili obilježja te u tom smislu ne predstavlja temelj za uklanjanje spornih objekata iz predmetnog pitanja.

Prema Bulju, u odgovoru stoji i kako bi se ti spomenici 'mogli ukloniti ako su rezultat kakvog kažnjivog djela'.

- Jadna zemljo, napaćena, zaključio je Bulj.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo