NIJE SVE TAKO CRNO

Kosor se hvali gospodarskim oporavkom: U pet mjeseci uštedili smo 10 milijuna kuna na vodi

Zagreb, 190411.Markov Trg.Banski dvori.Press konferencija predsjednice Vlade Republike Hrvatske Jadranke Kosor. Foto: Goran Mehkek / Cropix
 Goran Mehkek / Cropix

ZAGREB - Na današnjoj konferenciji za novinare zakazanoj povodom zatvaranja još dva poglavlja pristupnih pregovora s EU, hrvatska premijerka Jadranka Kosor izjavila je da ne bi za ulazak u EU lobirala zajedno sa šefom SDP-a Zoranom Milanovićem jer uopće ne zna što čelnik oporbe o tome misli.

Kako kaže premijerka Kosor, on se na zadnjem proširenom sastanku Nacionalnog odbora jedini nije pojavio, stoga njegovo stajalište nije niti mogla čuti.

"Svi koji su smatrali da nešto treba reći o zajedničkom poslu na završetku pregovora to su rekli na sjednici Nacionalnog odbora, dakle praktički su svi govorili, a kao što znate gospodin Milanović nije pa ne bi bilo dobro da ja špekuliram što on o tome misli a što ne misli", izjavila je Kosor.

Spomenuta proširena sjednica Nacionalnog odbora za praćenje hrvatskih pregovora s EU održana je 8. travnja, a na njoj su, između ostalih, sudjelovali predsjednik Ivo Josipović, premijerka Jadranka Kosor, predsjednik Sabora Luka Bebić, čelnici političkih stranaka zastupljenih u Nacionalnom odboru Radimir Čačić (HNS), Josip Friščić (HSS), koji je i inače član Odbora, te Ivan Jakovčić (IDS) i Milorad Pupovac (SDSS), kao i nekoliko ministara u vladi i glavni pregovarač Vladimir Drobnjak.

Zoran Milanović sjednicu uopće nije niti komentirao.

Također je izvijestila da se Vladin plan gospodarskog oporavka, predstavljen prije godinu dana, provodi, te da će uskoro biti održana prezentacija na kojoj će se točno vidjeti kako taj posao teče.

"Apsolutno odbijam sve one koji nastoje umanjiti dosege ovog programa. Velika većina iz programa gospodarskog oporavka se provela. Smanjili smo parafiskalne namete i objedinili javnu nabavu i smanjili smo neke volumene javnih nabava, na temelju čega smo puno uštedili. Tu spada i voda i gume i namještaj. Sve ide sada kroz jedan ured. U pet mjeseci na vodi smo uštedjeli 10 milijuna kuna", pohvalila se Kosor.

- To je ogroman novac. To je novac poreznih obveznika, novac koji netko treba zaraditi, zaključila je premijerka.

Također se pohvalila kako su zahvaljujući objedinjenju javne nabave uštedjeli ukupno 70 milijuna kuna u pet mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:02