OBAMA FAN CLUB

Kosor užicala Obamin autogram pa joj se potpisao na jelovnik

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor u Pragu je jučer na neobičan način, uz znatnu tremu, pokazala koliko cijeni Baracka Obamu .

Američkog je predsjednika uzbuđeno i pomalo smeteno slijedila i slušala, na fotografiranju je zaboravila protokol, pozvala ga je da posjeti Jadran, a na večeri ga je zatražila i autogram.

Novinarima je Obamu pohvalila kao „izvrsnog, odlično upućenog i rijetko koncentriranog sugovornika“, a večeru je ocijenila „ugodnim razgovorom prijatelja i saveznika koji zajedno skrbe za mir i sigurnost“.

Prije večere američki se predsjednik sa svakim premijerom zasebno pozdravio, rukovao i fotografirao. Čelnica naše Vlade nije se mogla odvojiti od povelike crvene torbe pa je s njom krenula na 'photo session'. Obama joj je savjetovao da je ostavi izvan kadra, pored stupa, kako bi oslobodila ruke, što je ona spremno poslušala. Diskretnim upozorenjima nastavio ju je voditi i dalje kroz protokol - dao joj je na znanje kada je vrijeme za razgovor, kada za rukovanje, a kada za odlazak.

U kratkom razgovoru spomenuo je kako zna da velik broj Hrvata živi u njegovom Chicagu, a premijerka mu je uzvratila pozivom na najljepšu obalu na svijetu.

Konačno, na večeri, Kosor je za uspomenu tražila i dobila Obamin autogram - na jelovniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 03:51