BAZA RAMAT DAVID

KRSTIČEVIĆ U IZRAELSKOJ VOJNOJ BAZI IZ KOJE ĆE U HRVATSKU STIĆI AVIONI F-16: Imamo mogućnost raditi s najboljima, važno je da nas Izraelci mentoriraju

 
 MORH

Drugog dana službenog posjeta Izraelu potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević posjetio je zrakoplovnu bazu Ramat David na sjeveru Izraela. U zrakoplovnoj bazi Ramat David nalaze se tri eskadrile izraelskih F-16 višenamjenskih borbenih aviona. Također, upravo je u izraelskom Ramat Davidu 9. travnja 2018. pukovnik Željko Ninić kao prvi hrvatski pilot poletio u izraelskom F-16.

Krstičevića je u Ramat Davidu primio zapovjednik izraelske baze i tom prigodom ministar je obišao izraelske Barake.

U Ramat Davidu Krstičević je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku posjetiti tu bazu, iz koje je hrvatski pilot prvi put poletio na F-16:

- Planirano je da izraelski F-16 zrakoplovi iz ove baze dođu u Hrvatsku. Naš je san 2020. godine na hrvatskom nebu vidjeti dva aviona i nadam se da ćemo to i ostvariti. Sada smo u fazi pripreme ugovora, selekcije pilota i tehničara koji će sljedeće godine krenuti na obuku u Izrael. Prijelaz s druge na četvrtu generaciju borbenih aviona veliki je tehnološki iskorak za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo. Imamo mogućnost raditi s najboljima i vrlo je važno da nas Izraelci mentoriraju, da hrvatskim pilotima i tehničarima prenesu vrijedna znanja i iskustva.

Pukovnik Ninić, koji je bio u pratnji Krstičevića, također je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku ponovno doći u bazu koja je "dom izraelskih F-16ica" te što se nastavlja proces koji vodi zaključivanju ugovora i početku obuke osoblja na izraelskim višenamjenskim borbenim avionima F-16.

- Osobno i profesionalno sam vrlo sretan što sam dio ovog projekta. Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Eskadrila borbenih aviona dobivaju izvrsno rješenje koje će zadovoljiti sve naše potrebe i mogućnosti. Naši piloti i tehničari jedva čekaju početak obuke i siguran sam da će ovaj avion ispuniti sva naša očekivanja - zaključio je Ninić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:35