KUJUNDŽIĆ O UKIDANJU POLICA DOPUNSKOG OSIGURANJA BOLESNIM GRAĐANIMA 'Osigravajuće kuće posluju po principu profita, treba čuvati HZZO'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 23.08.2018. u 13:35

Varazdin, 040718.
U Zupanijskoj palaci odrzava se 4. sastanak Vlade sa zupanima, predstavnicima Udruge gradova, Udruge opcina te predsjednikom Odbora za lokalnu samoupravu.
Na fotografiji: Milan Kujundzic.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
CROPIX

Ministar zdravstva Milan Kujundžić komentirao je u četvrtak postupke pojedinih osiguravajućih kuća koje ne žele produžiti policu dopunskog osiguranja osobama koje su imale značajnijih zdravstvenih problema, ustvrdivši kako osiguravajuće kuće rade po principu profita, zato zdravstvenu politiku treba graditi tako da se sačuvaju HZZO i dostupnost i sigurnost zdravstvene zaštite svim građanima.

"Osiguravajuće kuće posluju po principu profita pa je to za očekivati. Treba sačuvati HZZO, dostupnost i sigurnost svim građanima i na tome tragu treba graditi zdravstvenu politiku u Hrvatskoj", rekao je Kujundžić.

Upitan treba li poslati poruku osiguravateljima da to ne rade, Kujundžić je odgovorio kako je poruka prvenstveno narodu da "dugotrajno čuva ono što će jamčiti da će u svakom trenutku, boljim i gorim vremenima, imati zdravstveno osiguranje i sigurnost".

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo