MARIJANA OBRADOVIĆ

KUMA GABRIJELE ŽALAC VIŠE NIJE ČLANICA HDZ-a Tražili da napusti stranku nakon što je u javnost izašao slučaj nesreće koju je skrivila u pijanom stanju

 Darko Tomas / CROPIX

Marijana Obradović, kuma ministrice Gabrijele Žalac, od petka više nije članica Hrvatske demokratske zajednice, potvrdio je za DNEVNIK.hr predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a dr. Željko Glavić.

- Zbog nanošenja štete ugledu stranke, zbog vožnje u pijanom stanju i krajnje neciviliziranog postupka bježanja s mjesta nesreće koju je prouzročila i u kojoj je ozlijeđena jedna osoba, zatraženo je da napusti stranku, što je ona i učinila u petak, kazao je Glavić. Dometnuo je i da Obradović nije imala nikakvu funkciju u stranci te da je sada brisana iz članstva.

Podsjetimo, Marijana Obradović je krajem prošle godine skrivila prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđena pješakinja Natalija Baričević. Automobil je vozila u pijanom stanju, a nakon nalijetanja na pješakinju pobjegla je s mjesta nesreće.

Za sve se doznalo nedugo nakon što je ministrica Žalac imala nesreću u Vinkovcima, u kojoj je autom udarila dijete koje je pretrčavalo cestu. Ministrica je dan nakon svoje nesreće bila na krštenju djeteta svoje prijateljice Marijane Obradović.

Slučaj je došao u fokus javnosti zbog činjenice da je, unatoč bijegu s mjesta nesreće, policija protiv Obradović pokrenula samo prekršajni postupak. U međuvremenu, požeško Općinsko državno odvjetništvo priopćilo je da je od Policijske uprave požeško-slavonske zatražilo zaustavljanje optužnog prijedloga i prekršajnog postupka "budući da je ovo državno odvjetništvo poduzelo radnje u cilju utvrđivanja postojanja elemenata kaznenog djela, s napomenom da se za isto djelo ne mogu voditi i prekršajni i kazneni postupak".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:39