PROBLEM PRAVAŠA

Kuščević: Nije pametno gasiti političke stranke

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 01.04.2019. u 18:37

Zagreb, 300818.
U Banskim dvorima odrzana je redovita sjednica Vlade RH.
Na fotografiji: Lovro Kuscevic
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX

Lovro Kuščević

Ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević rekao je u ponedjeljak da će njegovo Ministarstvo donijeti odluku o zahtjevu Hrvatske stranke prava (HSP) da se iz registra političkih stranaka izbrišu sve stranaka  koje su registrirane nakon HSP-a, a u svom imenu imaju naziv „stranka prava“ ili „pravaški/ko“, ocijenivši kako nije pametno gasiti političke stranke.

"Iz medija sam čuo da je taj zahtjev upućen Ministarstvu uprave i čim ga zaprimimo ćemo vidjet. Čini mi se da gasiti nekakve političke stranke nije pametno", izjavio je Kuščević novinarima prije početka sjednice užeg Predsjedništva HDZ-a upitan da komentar zahtjeva Hrvatske stranke prava (HSP).

Hrvatska stranka prava (HSP) izvijestila je u ponedjeljak da je podnijela Ministarstvu uprave zahtjev da se iz registra političkih stranaka izbrišu sve stranaka koje su registrirane nakon HSP-a, a u svom imenu imaju naziv „stranka prava“ ili „pravaški/ko.“

HSP u svome zahtjevu citira Zakon o političkim strankama koji u čl. 11. st.1 kaže da će se „odbiti zahtjev za upis u registar političkih stranaka ako se naziv jasno ne razlikuje od naziva već registriranih političkih stranaka“.

Ministar Kuščević je, upitan može li to biti jedan od uvjeta gradonačelnika Gospića Karla Starčevića (HSP) u pregovorima s HDZ-om u Ličko-senjskoj županiji, odgovorio je kako tu nema nikakvih ucjena niti uvjeta, a naročito nešto što ne bi bilo u skladu sa zakonom.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo