ČVRSTA PODRŠKA

LINIĆ 'Čavlović Smiljanec ostaje šefica Porezne. Ako i dođe do njezine smjene, to će biti politička odluka'

Ministarstvo financija je provelo internu istragu i njeni rezultati su javni dokument, kazao je Linić novinarima. Odbacio je tvrdnje da utječe na istragu
 Bruno Konjević/CROPIX

ZAGREB - Ministar financija Slavko Linić ponovio je uoči današnje sjednice Vlade kako ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec može nastaviti raditi svoj posao.

"Ministarstvo financija je provelo internu istragu i njeni rezultati su javni dokument", kazao je Linić novinarima, dodavši kako ostaje pri odluci da Čavlović Smiljanec može ostati šefica Porezne uprave. Odbacio je tvrdnje da utječe na istragu.

Na pirmjedbu da je njegov bivši pomoćnik Branko Šegon morao otići zbog manjeg propusta, Linić je kazao da je odluka o Šegonovoj smjeni bila politička odluka premijera.

Šegon je, tvrdi Linić, bio stranački čovjek, o njegovoj smjeni donesena je politička odluka i on joj se povinovao, kao što i inače radi u slučaju političkih odluka.

Što se tiče Šegonove stručnosti i znanja, Linić na to nije imao nikakvih primjedbi. Isto bi, tvrdi, postupio i u slučaju Čavlović Smiljanec, kada bi bila donesena politička odluka o njenoj smjeni.

"Ako bi se takva odluka donijela i u slučaju Čavlović Smiljanec, to bi isto tako bila politička odluka", zaključio je Linić. Dodao je kako nema primjedbi ni na njena znanja i stručnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:17