NAKON POVLAČENJA TURSKOG INVESTITORA

'LINIĆ LAŽE! CALISKAN NIJE OTIŠAO, CALISKAN JE POTJERAN'Radnici DINA-e najavili prosvjed

Tvrde da nije istinita tvrdnja ministra Linića da je Caliskan mogao pokrenuti proizvodnju

Nakon protjerivanja zainteresiranog investitora i tvrdnji ministra Linića da je „nakon odustajanja“ turskog Caliskana najizglednija opcija za DINA-Petrokemiju d.d. stečaj, radnici tvrtke najavljuju da će zajedno sa kolegama iz DIOKI-a održati prosvijed na Markovom trgu u srijedu u 11 sati.

Dosta nam je našeg cviljenja, i njihovih laži, priopćuju radnici, dodajući da je politika očigledno odlučila sahraniti DINA-u.

ZADNJA ŠANSA ZA RADNIKE Čermakov Crodux i njemačka Cassona razmatraju ulazak u Dioki i Dina Petrokemiju

"Sve izjave koje ministar financija Slavko Linić u posljednje vrijeme daje po pitanju DIOKI-a i DINA-e su iz nekog razloga kontradiktorne i neistinite. Čaliskan nije otišao, Čaliskan je potjeran, ostaje pitanje zašto. Sve dok ne dobijemo odgovor na to pitanje smatrat ćemo da su moguće dvije opcije, bahatost ili nešto drugo, puno ozbiljnije", stoji u priopćenju kojeg potpisuju Predrag Mihaljević, predsjednik Sindikata radnika DINA-e i Alfredo Davanzo, predsjednik Radničkog vijeća.

Tvrde da nije istinita tvrdnja ministra Linića da je Čaliskan mogao pokrenuti proizvodnju već u srpnju 2012. te da se investitor opravdano zabrinuo za svoja ulaganja kada je zemljište za LNG terminal neprofesionalno, u interesu naručitelja, procijenjeno za 25 milijuna eura manje od procjene na kojoj je napravljen koncept namirenja svih vjerovnika.

"Poslije svega, ukoliko do najavljenog stečaja ipak mora doći, minimalni zahtjev radnika je da prije toga premijer Vlada RH ispuni više puta dana obećanja mnogobrojnih ministara, a to je isplata svih zaostalih plaća i otpremnina radnicima", navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:00