PRETUŽNA VIJEST

MAJKA KOJA SE BORILA ZA KĆER S RIJETKIM SINDROMOM IZGUBILA BITKU S BOLEŠĆU Prijateljica uputila apel: 'Njezina djeca nas trebaju, više nego ikad'

 

Nakon teške bolesti u 43. godini preminula je Valentina Smoljanović, javnosti poznatija kao hrabra majka 15-godišnje Marijete Bugarin, jedine osobe u Hrvatskoj koja boluje od iznimno rijetkog Parry-Rombergova sindroma.

“Sutra (nadam se) konačno vizita i saznanje što se iskompliciralo, gdje, zašto i kako dalje. Nemam vremena, nemam hrabrosti, nemam ludosti dovoljno da odustanem od borbe za djecu, za život, za dostojanstvo”, bilo je zadnje što je Valentina objavila na Facebooku prije nekoliko dana.

Osim Marijete, Valentina je imala još petero djece, sve redom školarce. Sva djeca trenutačno su kod bake Vesne i dobro bi im došla pomoć, kako navode prijatelji bliski obitelji.

“Naša draga i brbljava Valentina Smoljanović više nije među nama, osim, naravno, u našim srcima. Pomagali smo kao grupa njoj i dječici mnogo puta kad ju je pogodila ružna bolest. Nikad neću zaboraviti da nas je baš ona u svojoj neimaštini pozvala da sakupljamo za onu bolesnu baku s kojom je dijelila bolničku sobu. Tako smo se i sprijateljile. Žao mi je neopisivo što više nije ovdje. Molim vas sve, sad više nego ikad, njena djeca, svi školarci, nas trebaju. Odvojite koliko možete i uplatite na njen račun HR 4423860023100013554”, objavila je Valentinina prijateljica Dina Perković.

Parry-Rombergov sindrom je autoimuna bolest koja uzrokuje sporo progresivno propadanje mekih tkiva između mišića, kostiju i kože zahvaćene strane lica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 04:21