MIROSLAV ŠEPAROVIĆ

'MALO JE ZBRZAO JEDAN DIO, ALI TO NIŠTA NE MIJENJA' Predsjednik Ustavnog suda kaže kako je Milanović položio prisegu u skladu s Ustavom i zakonom

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 18.02.2020. u 13:55

Zagreb, 180220.
Pantovcak.
Predsjednicka inauguracija Zorana Milanovca u svecanoj dvorani na Pantovcaku.
Na fotografiji: Zoran Milanovic i Miroslav Separovic.
Foto: HINA/ POOL/ Damir SENCAR
CROPIX

Zoran Milanović i Miroslav Šeparović

 

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović istaknuo je u utorak kako je Zoran Milanović prisegnuo za predsjednika Republike Hrvatske u skladu s Ustavom i zakonom, zaželjevši mu sve najbolje u obnašanju dužnosti.

"Za mene kao predsjednika Ustavnog suda je najvažnije da je predsjednik položio prisegu u skladu s Ustavom i zakonom”, kazao je Šeparović zaželjevši Milanoviću sve najbolje u obnašanju dužnost i da se drži teksta prisege.

Komentirao je i to što Milanović tijekom prisege nije podigao desnu ruku kazavši kako nije propisano kako se ruka treba držati. „Predsjednik je malo zbrzao jedan dio koji sam ja trebao reći ali ništa to ne mijenja na valjanosti prisege. Prisega je položena u skladu s Ustavom i zakonom jer je on točno rekao tekst koji je propisan zakonom, a to je najvažnije”, rekao je.

Odbacio je i tvrdnju da se improviziralo ustvrdivši kako je sve stvar dogovora i razgovora. „Sve je u redu, ne treba se oko toga praviti nekakav problem. To je više stvar protokola nego teksta prisege. Prisega je položena u cijelosti u skladu s Ustavom”, ponovio je.

Samo formu prisege nije želio ocjenjivati.

"Kako se meni sviđa nije toliko važno, važno je da sve bude u skladu s Ustavom i zakonom. Nije zakonom ni Ustavom predviđeno gdje se polaže prisega, dosada je bila na Markovom trgu a predsjednik je odlučio da bude ovdje i Ustavni sud to poštuje i nema nikakvih problema s tim”, poručio je Šeparović.

Izdvajamo