REAKCIJA

MARIJANA PETIR NAKON ŠTO SU JE IZBACILI IZ HSS-a 'Prekršili su mi ljudska prava, to je za današnje vodstvo stranke nepoznanica'

Marijana Petir
 Damir Krajac / HANZA MEDIA

Predsjedništvo HSS-a u utorak je donijelo odluku o izbacivanju iz stranke svoje dugogodišnje članice Marijane Petir.

Ona danas nije nazočila sjednici Predsjedništva stranke jer je kao članica Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s Izraelom danas boravila u Knessetu. O izbacivanju se oglasila na Facebooku.

- Upravo sam putem medija saznala vijest da sam nakon 27 godina članstva isključena iz HSS-a. Premda ne postoji nikakva moja krivnja, odluka je očekivana obzirom na interesnu povezanost pojedinih članova predsjedništva i njihove ovisnosti o Kreši Beljaku. Oni moraju raditi što im on kaže ukoliko žele zadržati svoje pozicije, a to je politička korupcija.

Tijekom ovog postupka došlo je do teške povrede mojih prava, koja su zajamčena Europskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, što je nepoznanica za današnje vodstvo HSS-a. Kada dobijem pisanu odluku, odlučit ću o sljedećim koracima. Zahvaljujem svima koji su mi iskazali podršku!, napisala je Marijana Petir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:19