UZALUDAN POKUŠAJ

MATIJA POSAVEC I DALJE PO MEDIJIMA GOVORI DA BI HNS TREBAO NAPUSTITI HDZ Iz odgovora HNS-a je jasno da je u svojim zahtjevima potpuno usamljen

    AUTOR:
    • Matko Breber

  • OBJAVLJENO:
  • 17.07.2019. u 13:19

Zagreb, 180419.
HNS, Ulica kneza Mislava.
Nositelj liste Hrvatske narodne stranke liberalni demokrati na izborima za Europski parlament Matija Posavec na konferenciji za novinare predstavio je slogan s kojim krece u kampanju za Europski parlament.
Na fotografiji: Matija Posavec.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX

Matija Posavec

Međimurski župan i član Predsjedništva HNS-a Matija Posavec već danima u medijima govori kako bi njegova stranka trebala izaći iz koalicije s HDZ-om.

Rekao je kako bi se HNS trebao ispričati svojim biračima zbog ulaska u koaliciju, a da bi iz tog saveza trebao izaći i prije rekonstrukcije koja je u tijeku. Zatražio je i sjednicu vrha stranke na kojoj će zatražiti da HNS napusti koaliciju i da se najesen raspišu parlamentarni izbori.

No, iz odgovora koji je HNS vrlo brzo pustio u javnost jasno je da je Posavec usamljen u svojim zahtjevima.

"Statutarno sjednice Predsjedništva HNS-a može sazvati samo predsjednik stranke, a u HNS-u smo za zahtjev Matije Posavca doznali iz medija, budući da nikakav službeni zahtjev niti mailom, niti telefonski niti porukom predsjedniku ili u Središnji ured nije uputio.

Kao što smo više puta istaknuli, HNS kao liberalna stranka poštuje razmišljanja i stavove svih svojih članova i legitimno je da kandidat za predsjednika stranke iznosi svoje osobne političke stavove, čak i kada je u njima usamljen.

Predsjednik stranke Ivan Vrdoljak posljednjih je dana intenzivno iznosio stav HNS-a da HNS podržava rekonstrukciju Vlade sa ciljem veće učinkovitosti i funkcionalnosti cijele Vlade te da očekujemo razgovor s koalicijskim partnerima", rekli su iz HNS-a, prenosi N1.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo