BERNARDIĆEVA PROTIVNICA

MILANKA OPAČIĆ NAPUSTILA SDP 'Ne želim više sudjelovati u rastakanju stranke, SDP je postao marginalna stranka koja je privjesak ostalim'

 
 Damjan Tadić / CROPIX

Dugogodišnja SDP-ova saborska zastupnica Milanka Opačić u srijedu je zatražila brisanje iz članstva u SDP-u, jer je to, kaže, postala marginalna oporbena stranka, a politički put će nastaviti kao nezavisna zastupnica i glasati za svaki dobar zakonski prijedlog, bez obzira od koga dolazio.

"Nakon 28 godina rada u stranci donijela sam odluku da više u SDP-u nemam prostora za djelovanje i izlazim van", objavila je Opačić na konferenciji za novinare u Saboru prije početka aktualnog prijepodneva.

Kao osnovni razlog navela je zadnji četverosatni sastanak u stranci na kojemu je, kaže, bilo potpuno jasno da ni jedna ni druga strana nemaju volje SDP izvući iz krize.

"Radi se o parcijalnim interesima, a stranke nema nigdje", ocijenila je.

Opačić je rekla i kako je u proteklih 28 godina u SDP-u dala svu svoju energiju i znanje, za to vrijeme stranka je dva puta imala mogućnost obnašanja vlasti u Hrvatskoj, bila je odgovorna za državu i građane, a kada je bila u oporbi, bila je odgovorna i konstruktivna.

"Danas smo samo privjesak manjim strankama i trčimo za njima, a moj utjecaj u stranci sveden je na minimum. Daljnji ostanak u stranci bilo bi sudjelovanje u rastakanju stranke. Ja to više ne želim", rekla je Opačić, bivša potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih.

Poručila je i da svojoj, sada već bivšoj stranci želi sve najbolje, da se što prije oporavi, da u SDP-u nađu novu energiju, novu snagu i nove ljude koji će imati viziju i stranku vratiti na ono što je bili prije nekoliko godina.

Najavila je da će svoj politički put nastaviti kao nezavisna zastupnica i glasati za svaki prijedlog, neovisno od koga dolazio, koji je dobar za građane i predstavlja korak naprijed.

"Sačuvat ću socijaldemokatski identitet i glasati za one prijedloge koji će pomoći da se živi bolje i da se građani ne iseljavaju", dodala je.

Na pitanje znači li to da će podržati Vladu, odgovorila je kako o tome sada ne želi govoriti.

Saborska zastupnica Opačić je jedno od najprepoznatljivijih lica stranke i jedan od najvećih kritičara predsjednika SDP-a Davora Bernardića.

U vladi Zorana Milanovića bila je potpredsjednica te je obnašala dužnost ministrice socijalne skrbi.

Bila je i potpredsjednica Hrvatskoga sabora od 14. listopada 2016. do 30. svibnja 2017.

Podsjetimo, SDP je ovog ljeta napustio i Bojan Glavašević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 04:27