NA FACEBOOKU

MILANOVIĆ KRITIZIRAO PREDSJEDNICU I TV PRILOG S OVČARE 'Koja moralna hijena stoji iza ovog bijednog čina?'

 
 Vlado Kos / CROPIX

Predsjednički kandidat Zoran Milanović na svojoj se Facebook stranici u novom statusu obrušio na jučerašnji televizijski prilog s Ovčare i na aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

Milanović kaže daje prilog prikazao kako predsjednica 'perfidno' pomaže ranjenom hrvatskom vojniku da položi krunicu na križ. Ističe da je otkrivanje identiteta tog specijalca ranjenog u Afganistanu kazneno djelo s namjerom pribavljanja osobne koristi.

'Gledam jučerašnji tv prilog s Ovčare, u kojem precjednica i ‘vrhovna zapovjednica’ perfidno ‘pripomaže’ ranjenom hrvatskom vojniku da položi krunicu na križ. Trenutak kasnije novinar nam pojašnjava kako se radi o pripadniku specijalnih postrojbi, ranjenom u incidentu u Afganistanu, kojom prilikom je, na užas cijele Hrvatske, smrtno stradao jedan njegov suborac. Tko je TV ekipi otkrio/la identitet hrvatskog specijalca i namjerno doveo/la do toga da se objavi njegova slika, a sve kako bi istaknuo/la ‘brižnost’ naše precjednice? Koja moralna hijena stoji iza ovog bijednog čina? Radi se, prije svega, o sasvim ozbiljnom kaznenom djelu, s jasno izraženom namjerom izlaganja riziku zaštićene osobe i više državne vrijednosti, s namjerom pribavljanja osobne koristi. Pri svemu ovom nebitno je hoće li se vojnik ikada vratiti u djelatni sastav - njegov identitet je zauvijek TAJNA. Svjestan je toga, kao vojnik, bio i ministar obrane koji je štitio njegov identitet kada ga je posjetio u bolnici. Imamo potpuno nedoraslu i nezrelu predsjednicu. O moralu da i ne govorim. Najveća su opasnost za hrvatsku vojsku etički i politički obezglavljeni lideri. Prvo ih u nedogled zadržavaju u odavno besmislenim misijama, a onda ih, ranjene, kao sitan kusur rabe u svojim sitnim političkim kockarlucima', napisao je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:48