PREMIJER U MARIJI BISTRICI

MILANOVIĆ 'Nema kiropraktičara koji će bez reformi ovu kralježnicu dovesti u red'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 22.04.2014. u 14:16

Boris Kovačev / CROPIX

MARIJA BISTRICA/ZLATAR BISTRICA - U povodu Dana Krapinsko-zagorske županije, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Županijske skupštine u Mariji Bistrici. Održao je premijer tom prilikom prigodni govor u kojem se osvrnuo na tekuće probleme s kojima se Hrvatska muči, javlja RTL .

"Zagorje ne troši više no što ima i zato se ovdje osjećaju prvi znaci izlaska iz krize. No, to nije dovoljno. Kako Zagorje živi u okviru svojih mogućnosti, tako Hrvatska ne živi u tom okviru već godinama. I to mora prestati", rekao je Milanović.

"Mi završavamo proceduru prekomjernog deficita i s time se moramo uskladiti. I što onda? Možemo se svake godine pokušavati uskladiti s europskim brojkama, ali ukoliko ne počnemo stvarati nešto, ne možemo se nastaviti zaduživati. Prihodi moraju početi rasti. I onda je to život na dug, ali održiv dug", poručuje premijer.

Detektirao je i zašto je gospodarstvo u ovako teško poziciji.

"Mi smo ubili industriju i proizvodnju u 90-ima. Svjesno smo to činili i to je bio kriminalni nemar. Drago mi je da negdje vidim znakove oporavka. To nije zasluga ove Vlade, ali ipak... Drago mi je da vidim i neke investicije, posebno u turizmu. Ovakav život na dug nije održiv i mi ćemo se morati dogovoriti kako da smanjimo neke rashode", kaže predsjednik Vlade i nastavlja:

"Nema tog kiropraktičara koji će tu kralježnicu dovesti u red bez reformi. Moramo se dogovoriti među sobom. Ali, kad god probamo provesti neke reforme, nailazimo na otpore", požalio se Milanović.

Izdvajamo