SUKOB OKO ŠTRAJKA

MILANOVIĆ UZVRATIO KOLINDI 'Pupčano je povezana s HDZ-om, ovo što gledamo je slizavanje s Plenkovićevom Vladom. Sve je to ista ekipa...'

 
Zoran Milanović
 Dragan Matić / CROPIX

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović na Facebooku je optužio aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović za 'slizanost' s Vladom Andreja Plenkovića te za šutnju o štrajku u školama, nakon što je za štrajk učitelja ona u petak optužila - njega. Milanović tvrdi da je sa stajališta interesa djece štrajk otišao predaleko, a za to su krivi HDZ, Andrej Plenković i Kolinda Grabar-Kitarović.

- Predsjednicu nije nitko ni vidio ni čuo jer ona bježi od kampanje i to će raditi do kraja. Zašto predsjednica Republike ne kaže da treba povećati koeficijente? Zato što je pupčano povezana s HDZ-om i ne smije otvoriti usta protivno njihovoj politici. Štrajk je otišao predaleko samo sa stajališta interesa djece, a jedini krivac za to su Plenković, HDZ i Kolinda Grabar-Kitarović koja daje podršku Vladi. Po njoj Vlada radi dobro i ovo što gledamo je slizavanje s Plenkovićevom Vladom.

To je sve ista ekipa. Ovi prosvjedi nemaju veze s mojom Vladom. Plenkovićeva Vlada je 7 ili 8 puta mijenjala i povećavala koeficijente za odabrane skupine koje su im u tom trenutku bile dobre, korisne. Ovo sada je isključivo Plenkovićeva poruka učiteljima: "Vi niste bitni, mi o vama ne ovisimo. Onima koji su nam bitni, njima smo odavno povećali koeficijente." To je poruka koju učiteljima i nastavnicima šalje Plenković!', napisao je Milanović na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:02